Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Další komplikace pro Davis Cup? Berdych vzdal semifinále v Dubaji

Australian Open

  13:41aktualizováno  15:02
DUBAJ/PRAHA - Nejlepší český tenista Tomáš Berdych skrečoval semifinále turnaje ATP 500 v Dubaji s Novakem Djokovičem za stavu 7:6, 2:6 a 2:4. V průběhu druhého i třetího setu si nechal sedmý tenista světa ošetřovat poraněné levé stehno a když v rozhodující sadě poprvé ztratil servis, duel raději vzdal. Po nemoci Radka Štěpánka je to další nepříjemnost pro český daviscupový výběr, který čeká od 4.-6. března první kolo s Kazachstánem.

Zraněný Tomáš Berdych. foto: ČTK

Místo sladkého vítězství, smutek, bolest ve tváři a vrásky na čele daviscupového kouče Jaroslava Navrátila. V dopoledních hodinách odmítnul reprezentovat v Davis Cupu kvůli finančním neshodám Jan Hernych, na začátku týdne se omluvil kvůli chřipce Radek Štěpánek...

DÁLE ČTĚTE

Navíc stejné komplikace před dvěma týdny trápili i Berdycha, který vzdal Tsongovi čtvrtfinále turnaje v Rotterdamu. Nyní nedohrál semifinálový duel a odvetu za prohru na Australian Open s Novakem Djokovičem. Berdych přitom do duelu vstoupil skvěle. Nápaditou hrou dokázal držet soupeře u základní čáry a výměny zakončoval přesnými údery k lajnám.

Oba tenisté si v prvním setu drželi servis a ten tak dospěl do tiebreaku. V tom měl Berdych jasně navrch a první set ovládnul 7:6. Jenže ve druhém se Djokovič rozehrál a především kraťasy deptal českou jedničku. Ta se údery za síť často ani nerozeběhla a v polovině sady si nechala ošetřovat levé stehno. Druhý set uzmul Djokovič snadno po výsledku 6:2.

Tomáš Berdych.

V rozhodující sadě si Berdych opět povolal na kurt fyzioterapeuta a když za stavu 2:3 poprvé přišel o svůj servis, duel raději vzdal. Nakolik vážné jeho zranění bude, zatím není jasné, nehrající daviscupový kouč Navrátil ale teď rozhodně nezažije příjemné chvíle.

"Měl jsem problém s kvadricepsem," citovala po utkání Berdycha agentura Reuters. "Nemohl jsem podávat, hýbat se do stran a hrozně to bolelo. Nebyla šance, že bych v takovém stavu v zápase pokračoval," řekl Berdych. "Chodit po kurtu a jen dokončit zápas, to není můj styl. Při podání jsem cítil velkou bolest a hrát proti Novakovi, který má jeden z nejlepších returnů, bez servisu, to nemělo smysl," uvedl.

Místo očekávané snadné práce s Kazachy v Ostravě s Berdychem a Štěpánkem, tak může na soka v 1. kole Davis Cupu vyrazit se singlovou dvojicí Jan Hájek (navíc také nemocný) a Lukáš Dlouhý, v záloze je pak juniorská světová jednička Jiří Veselý. Jedinou dobrou zprávou tak je, že ze čtyř nominovaných kazažských tenistů vyhrál letos na okruhu ATP alespoň jedno utkání ten nejlepší - Andrej Golubjov.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...