Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Další rozchod, tentokrát v dobrém. Debl Hlaváčková, Hradecká podruhé končí

Sport

  12:16aktualizováno  12:46
PRAHA - Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká spolu nebudou v příští sezoně hrát čtyřhru. Cesty stříbrných olympijských medailistek z Londýna 2012 se rozcházejí na základě rozdílného programu. Hlaváčková je na sezonu 2017 domluvená s Číňankou Pcheng Šuaj a Hradecká s krajankou Kateřinou Siniakovou. Uvedl to web tennis-arena.cz.

Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou. foto: ČTK/AP

„Andy se chce v příštím roce soustředit výhradně na čtyřhru, zatímco já dávám prioritu singlu. Nedokázala jsem jí slíbit všechny turnaje, které plánuje. Uměla bych si naplánovat víc než polovinu z nich, ale to bylo málo, takže se naše cesty rozcházejí,“ vysvětlila Hradecká. „Není to rozchod na základě neshod. Dohodly jsme se na základě rozdílného programu,“ doplnila Hlaváčková.

Duo Hlaváčková - Hradecká opět spolu. Cílem je Turnaj mistryň

Grandslamové vítězky čtyřhry na Roland Garros a US Open letos vyhrály dva turnaje a na Turnaji mistryň v Singapuru vypadly v 1. kole. Na olympiádě v Riu de Janeiro prohrál pár přezdívaný H+H v boji o třetí místo s krajankami Barborou Strýcovou a Lucií Šafářovou. Hlaváčková hrála o bronz se zlomenou lícní kost po nastřelení míčem od Švýcarky Martiny Hingisové v semifinále

Poprvé se Hradecká s Hlaváčkovou rozešly na konci roku 2013, ale v závěru následující sezony se daly znovu dohromady. Společně vyhrály 13 turnajů.

Devátá deblistka světa Hlaváčková zkusí uspět s Pcheng Šuaj, s kterou už hrála. Letos spolu ovládly turnaj v Nottinghamu a předloni zvítězily v Pekingu. „Hrálo se mi s ní dobře. Je to fajn holka a má stejné cíle. Chce vyhrát grandslam a dostat se na Masters,“ řekla Hlaváčková.

Jednatřicetiletá Hradecká spojí příští rok v deblu síly s Kateřinou Siniakovou, která je o 11 let mladší a letos došla s Barborou Krejčíkovou do semifinále French Open. „Pro mě to bude nové v tom, že budu hrát na forhendu. Katka je mladá, nenechá ani míč zadarmo. Je rychlá a dravá. Cíl budeme mít stejný, jako jsme mívaly s Andy - chceme vyhrát grandslam a zahrát si Turnaj mistryň,“ řekla Hradecká.

Hráčka I. ČLTK Hradecká ale má hlavní cíle ve dvouhře. „Toužím se vrátit do první stovky, ještě líp do padesátky,“ řekla tenistka, která byla před pěti lety na 41. místě světového žebříčku, ale aktuálně jí patří až 172. pozice. „A ještě jsem si nesplnila jeden sen, nevyhrála jsem titul na WTA,“ usmála se sedminásobná finalistka dvouhry na okruhu.

Je ale možné, že se Hradecká s Hlaváčkovou k sobě znovu vrátí. „Když se někdy potkáme, můžeme si zahrát debl. V tom jsme se s Luckou shodly. A na konci sezony si můžeme zase sednout a říct, co bude dál,“ prohlásila Hlaváčková.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...