Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Do finále NHL ma blíže Carolina

Sport

  9:10
NEW YORK - Jediné vítězství dělí hokejisty Caroliny od postupu do finále Stanleyova poháru. V nedělním pátém finále Východní konference NHL zdolali Buffalo 4:3 v prodloužení a v sérii se ujali vedení 3:2.

Hráči Caroliny jsou krok od finále Stanley cupu. foto: ČTK

K druhé výhře Hurricanes za sebou opět přispěl i český obránce František Kaberle, který si ve vyřazovacích bojích připsal už šestou asistenci.

Lépe přitom začali hostující Sabres, kteří ještě na začátku druhé třetiny vedli 3:1. Poté ale vzali vývoj utkání do svých rukou domácí hokejisté.

"Nesměli jsme prohrát, proto jsme dali do hry všechno. V Buffalu bychom rádi sérii ukončili," prohlásil Cory Stillman. Právě on byl v deváté minutě prodloužení autorem rozhodujícího gólu, jímž potrestal Dumontovo vyloučení.

Ještě předtím měli výhodu početní výhody Sabres, domácí hráči se však srdnatě bránili. "To byl klíčový moment souboje," uvedl Stillman. K důležitému vítězství Caroliny přispěl i brankář Ward, který po třetím gólu vystřídal nejistého Gerbera a neinkasoval. Série pokračuje šestým utkáním v úterý v Buffalu.
Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.