Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Sport

Drsní hoši s dobrým srdcem. Boxer Ducár vydražil pás a rukavice pro chlapce se srdeční vadou, přidal se i soupeř

Vítězný polibek Vasila Ducára s manželkou Irenou. foto: Adéla Marková

Doporučujeme
PRAHA - Jak skvěle rok 2020 začal, tak ten následující nejlepší český profesionální boxer Vasil Ducár začal. Úřadující český šampion v křížové váze nejprve 29. prosince v Lucerně knockoutoval Václava Pejsara, aby následně vydražil vítězné rukavice i pás za 70 tisíc korun. Na podporu čtyřletého Vojty Kvapila z Kojetic, který trpí vážnou vrozenou srdeční vadou, přispěchal také poražený plzeňský ranař.
  11:55

Už o prvním víkendu roku 2021 hlásil Ducár do světa: „Připravili jsme pro vás s Matoušem Rajmontem (promotér galavečera v Lucerně) další velkou věc.“

Ne, neměl na mysli zápas o titul mistra světa, byť pár dní po tříkolové demolici zkušeného a respektovaného Pejsara se mu sešlo přehršel nabídek. „Po Lucerně Vasil vymyslel, že by se mohly vydražit jeho vítězné rukavice na dobrou věc. A tak jsme dražbu pro malého Vojtu Kvapila z Kojetic rozjeli…,“ začal vysvětlovat při vyhlášení akce Rajmont v obýváku českého boxera a také policisty z povolání.

Pusa pro štěstí od manželky na tejpu Vasila Ducára.
Dražba rukavic Vasila Ducára nakonec přinesla skoro 105 tisíc korun pro...

„No, moc jsem tomu nevěřil,“ hlesl ten, když vzápětí promotér pokračoval slovy, že se chtěl také zúčastnit, ale když viděl, jaké částky od zúčastněných létají, nechal si rychle zajít chuť. Příspěvky překvapily také boxerského šampiona, a tak se rozhodl pro zajímavé řešení.

„Všichni ti dobří lidé, co chtěli pomoct, mě inspirovali k tomu, abych přihodil do aukce ještě další věc, kterou má nějakou hodnotu,“ usmíval se s tím, že si na chvíli z gauče odskočil a ukázal svoji dcerku Sofii. Samozřejmě šlo o vtípek, vzápětí už se objevil na scéně mistrovský pás České unie boxerů profesionálů (ČUBP).

Ten, stejně jako rukavice nakonec výherce stály 35 tisíc, přičemž se o obě cennosti podělily ti v dražbě nejaktivnější – brněnský fanoušek Karel Honeger (rukavice) a Míra Jánský ze znojemského klubu (pás), který Ducára pro velkou bojovou scénu vychoval. Tomu do sbírky přibyly také rukavice poraženého Pejsara, který se rozhodl také přispět. „Byť se bál, že o ně nebude zájem,“ usmíval se spokojený Rajmont.

Součkův dres na dobrou věc. Na boj mladé princezny s rakovinou vybrali i slávisté 350 tisíc

K 10 tisícům za ně přidala dalších pět tisíc Ludmila Ledecká, majitel známého Atom Gymu a také manažerka plzeňského bijce, který byl domácím šampionem jak v těžké, tak křížové váze.

To ale nebylo všechno. Stejně jako Ledecká bez ohledu na jakoukoliv výhru přispěli ještě další drsní hoši. „Kontaktoval mě i bývalý spolužák z vysoké, který je nyní u armády a společně se svojí rotou Wolfram z Centra podpory speciálních sil (CPSS) vybrali 19 700 kč,“ dodal Ducár.

Ten tak společně se svým soupeřem ukázal dobré srdce podobně jako na konci listopadu pro změnu nejlepší český fotbalista Tomáš Souček. Jeho dres West Hamu, ve kterém momentálně září v anglické Premier League, se vydražil za 350 tisíc korun pro malou Rozárku, která svádí boj se zákeřnou rakovinou.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!