Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Držel umírajícího novorozeného syna za ruku. Pár hodin poté už tvrďák z NFL hrál

Sport

  13:34
PRAHA - Devět zápasů v řadě prohrál tým amerického fotbalu San Francisco 49ers, finalisté Super Bowlu 2013, v této sezoně, což znamená, že se jich letošní play-off již týkat nebude. V desátém souboji dokázali zdolat New York Giants 31-21 mimo jiné také touchdownem Marquiseho Goodwina, který v tomto souboji psal svůj vlastní příběh.

Marquise Goodwin ze San Francisco 49ers poté, co skóroval v zápase proti NY Giants. foto: Reuters

Právě se láme sedmá a osmá minuta druhé čtvrtiny duelu základní části NFL mezi San Franciskem a Giants. Hosté vedou 6-3, jenže to už za pár vteřin neplatí. Marquise Goodwin převezme parádní pas od svého quarterbacka a položí touchdown.

Následně poklekne, vyšle vzkaz do nebe a ještě v objetí týmových parťáků zůstává na zeleném pažitu. Zatímco se tribuny radují, komentátoři oslavují ofenzivní lajny domácích, šestadvacetiletý wide receiver prožívá něco, co dá jen stěží popsat.

O jeho pocitech v tu chvíli vědí jen jeho spoluhráči a nejbližší.

Krátce po zápase, který 49ers ovládli 31-21 a mohli slavit první výhru v sezoně, vloží na svůj instagram černobílou fotku, na které jsou jeho prsty a ručička jeho prvorozeného synka.

Synka, který ale krátce po předčasném porodu jen pár hodin před zápasem s newyorským klubem zemřel.

Pod snímek napsal následující vzkaz:

„Jen chci poděkovat těm, kteří se opravdu modlili za Morganu Godwinovou-Snowou a mě, když byla těhotná. Bohužel jsme kvůli nějakým komplikacím ztratili našeho chlapečka, který se narodil dnes (v neděli) ráno. I když jsme zničení, jsem vděčný za to, že mě Bůh požehnal manželkou, která byla tak odvážná a silná jako Morgan. Bolest (fyzická, duševní a emocionální), kterou prodělala, je neuvěřitelná. Modlete se za rodinu Goodwinů!“

Ihned po zápase dostal mimo jiné také bývalý americký olympionik z Londýna 2012 ve skoku dalekém, kde obsadil desáté místo, od svého týmu pochopitelně volno, aby se mohl připojit ke své rodině.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!