Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Euforie je pořád stejná, tvrdil Krajčík

Sport

  10:51
PRAHA - Patří mezi stabilní opory slovenské reprezentace, ale v Lize mistrů si Matej Krajčík (29) prožil debut až včera. Když se nad Strahovem rozezněla znělka nejprestižnější klubové soutěže, naskočila obránci Slávie husí kůže. "To bylo něco mimořádného. A taky mi byla trochu zima," usmíval se po výhře 2:1 nad Steaou Bukurešť.

Slávisté Matej Krajčík (19), Petr Janda a Tomáš Hrdlička (zleva) se radují z branky v síti Mostu. foto: Michal Doležal, ČTK

Slávistická jízda pohárovou Evropou pokračuje. Dá se srovnat radost po prvním vítězství v základní skupině s euforií po postupu z předkola?
Věděli jsme, že když chceme hrát o třetí místo, musíme první zápas zvládnout. Srovnávat se to ale nedá. Euforie je pořád stále stejná.

Může vás úspěšný vstup do soutěže nakopnout výš než ke třetímu místu ve skupině?
Takové závěry bych ještě nedělal. Víme, jaké další týmy máme ve skupině. Kvality Arsenalu a Sevilly jsou někde jinde, ale proč si to proti nim nerozdat na férovku. Když budeme dál hrát zodpovědně, tak se nemáme čeho bát. Po tomhle zápase se zase víc uvolníme.

Nebyl na vašem mužstvu přece jenom chvílemi znát příliš velký respekt?
O respektu to nebylo. Do sestavy naskočilo zpátky několik uzdravených hráčů. Spíš jsem viděl zozháranost. Chvilku to trvá než si všechno na trávníku sedne.

Jak moc složitě jste se s tím vyrovnávali?
Hůř to vypadalo minulý víkend proti Baníku. Tam nám chybělo víc kluků, rozpadla se celá záloha. Ale ukazuje se, že je tady vyrovnaný kádr. To je pro nás veliké plus.

V posledních týdnech si udržujete vysokou produktivitu. To vás také musí těšit...
Důležité to bylo na začátku druhé půle. Nezačali jsme moc dobře, lidé začali být trochu apatičtí. Z jednoho útoku po křídle jsme se trefili. A o tom to je. Ještě to není tak dávno, co jsme měli spoustu tutovek a nedali ani gól.

Autor: