Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

FC Barcelona: Hráči inkasovali na odměnách téměř miliardu korun

Sport

  11:25
BARCELONA - VIDEO - Velmi štědře se zachovalo vedení FC Barcelona ke svým hráčům. Celkem čtyři miliony eur (asi 104 milionů korun) rozdělil prezident klubu Joan Laporta mezi své fotbalisty za to, že v 34. kole uplynulé sezony španělské ligy porazili odvěkého rivala Real Madrid jednoznačně 6:2. Hráči "blaugranas" si tak letos přišli na odměnách téměř na miliardu korun.

Barcelonská radost. foto: ČTK

Každý hráč tak získá za tento zápas bonus 200 tisíc eur (asi 5,2 milionu korun). Informoval o tom španělský deník Sport.

Barcelona v uplynulé sezoně lize dominovala, což dokázal i duel s Realem. Ten před utkáním pomýšlel na vítězství, které by ho vrátilo do boje o titul. Barcelona však nepřipustila komplikace.

REAL MADRID 2:6 BARCELONA:

Svého nenáviděného soupeře na jeho hřišti jednoznačně přehrála a nasázela mu šest branek. Real tak utrpěl nejvyšší porážku na vlastním stadionu v osmdesátileté historii slavného španělského derby El Clásico.

Není to však první finanční prémie, kterou prezident barcelonského klubu Joan Laporta mezi hráče rozdal. Za to, že se jim vedle ligy podařilo vyhrát i Ligu mistrů a domácí pohár, dostali od klubu 30 milionů eur (asi 794 milionů korun).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!