Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Federer slavil titul z Paříže do ranních hodin

Sport

  17:16
PAŘÍŽ - S Pohárem mušketýrů ve své náruči už Roger Federer myslí na další trofej. Švýcarský tenista dnes při fotografování u pařížského Vítězného oblouku uvedl, že se chystá útočit na prvenství také ve Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu zahájí za čtrnáct dnů tažení za šestým titulem, o který ho loni ve finále připravil Španěl Rafael Nadal.

Federer s trofejí pro vítěze French Open před Vítězným obloukem. foto: ČTK

Federer bude mít vlastní halu:

Den po premiérovém triumfu na Roland Garros se Roger Federer dočkal další pocty. V jeho rodné Basileji na počest švýcarského hráče přejmenují tenisovou halu St. Jakobshalle na Roger Federer Arena.

Podle agentury AP se představitelé města rozhodli uctít Federera poté, co nedělním triumfem na French Open zkompletoval sbírku titulů z grandslamových turnajů. Čtrnáctým triumfem zároveň vyrovnal rekord Američana Peta Samprase.

První velkou akcí v hale nesoucí jméno sedmadvacetiletého tenisty bude tradiční listopadový turnaj Swiss Indoors, kde bude Federer útočit na čtvrtý titul za sebou.

"Myslím, že jsem se všemi těmi úspěchy favoritem," řekl Federer. Doufá, že Nadal stihne vyléčit zraněné koleno a přijede do Londýna. "Přeji mu vše nejlepší. Snad to není tak vážné a doufám, že není pravda, že Wimbledon vynechá," konstatoval Federer.

Při dopoledním setkání s médii se ještě vrátil k vytouženému titulu z French Open, jímž zkompletoval sbírku grandslamových triumfů. Netěší ho prý výhra jako taková, ale způsob, jakým zvítězil. "Nehrál jsem svůj nejlepší tenis, ale hrál jsem, jak bylo potřeba. Byl jsem silný. Byl jsem chytrý a měl jsem bojovného ducha."

V pařížském hotelu údajně oslavoval svůj čtrnáctý grandslamový titul do časných ranních hodin asi se šedesáti lidmi. "Jsem psychicky vysátý a vyčerpaný, ale jsem šťastný a nadšený," uvedl sedmadvacetiletý tenista. Očekává, že příští ročník Roland Garros si víc užije. "Ten tlak už bude pryč," doplnil.

Autor: