Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ferrari chce s novým monopostem bojovat v sezoně F1 o nejvyšší příčky

Monopost Ferrari pro sezonu mistrovství světa F1 2024. foto: Profimedia.cz

Ferrari představilo nový monopost na nadcházející sezonu formule 1 a piloti italské stáje Charles Leclerc a Carlos Sainz věří, že s ním dokážou narušit loňskou nadvládu Red Bullu. Cílem je bojovat celou sezonu o přední příčky.
  14:41

Šéf Ferrari Frederic Vasseur je přesvědčen, že s vozem SF-24 tým naváže tam, kde vloni skončil. Leclerc v závěru sezony vybojoval pole position ve třech z posledních pěti závodů. V závodech si Red Bull udržel výhodu, což chce nyní Ferrari změnit.

„Nové auto vypadá skvěle. Je to rozhodně krokem vpřed,“ řekl Leclerc. „Podle pozitivních dojmů, které jsem získal na simulátoru, jsme tam, kde jsme chtěli být. Nejdůležitější ale bude, jak se auto bude chovat, až příští týden začnou testovací jízdy v Bahrajnu,“ dodal šestadvacetiletý pilot z Monaka.

Piloti stáje Ferrari pro sezonu 2024. Vlevo Charles Leclerc, vpravo Carlos Sainz.

Vysoká očekávání má i Sainz, který se vloni v Singapuru postaral o jediné vítězství jiného týmu než Red Bullu v sezoně. „Cílem je mít auto, které je snáze ovladatelné a tudíž schopné jet konzistentně v závodním tempu. To jsou základní podmínky, aby se dalo bojovat o výhry,“ konstatoval Španěl, kterého po sezoně nahradí v týmu sedminásobný mistr světa Brit Lewis Hamilton z Mercedesu.

Sezona začne 2. března Grand Prix v Bahrajnu.

gpa ura

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!