Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

FIFA: šest domácích hráčů je minimum

Evropský fotbal možná čeká revoluce. FIFA chce omezit počet cizinců v klubech a ve čtvrtek podepsaná Lisabonská smlouva EU by takový krok umožnila. Pokud by smlouvu přijalo všech 27 zemí EU, národní parlamenty by dostaly volnou ruku pro zavedení kvót pro cizince ve fotbalových ligách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Templář

15. 12. 2007 21:50
Už jsem slyšel

z Anglie, že Čechovi nabídli britský pas....

tak to budou řešit kluby....

Nazdar....

0 0
možnosti

Mistr Jan Hus

16. 12. 2007 0:03
Re: Už jsem slyšel

To by pro nás byla hrozná tragédie, kdyby chromák už za nás nechytal. :-D Vžyď stejně hoňo chytí. ;-)

0 0
možnosti

Cizinec Nenasinec

15. 12. 2007 14:35
Zhoubna FIFA

Jedino co je zhoubne jsou sportovni funkcionari ktere nikdo ne potrebuje a kteri se na sportu prizivuji. Narodni kvoty a jakakoli podobny stanoveni jsou uz davno prezitek, profesionalni fotbal uz davno neni sport, ale miliardovy business, a podle mne by se spickovy evropsky kluby mely domluvit na tom ze uplne opusti vsechny sportovni organizace a vytvori jednou profesionalni ligu, jako v USA kde by spickovy fotbalisty hraly spickovy fotbal, bez ohledu na narodnost, rase a, zejmena, bez ohledu na FIFA a spol. Teda jasne oddelit amaterske a profesionalne zabyvani sportem a znemoznit mafianum a parazitum aby soucastnou hybridni a nejasnou situace vyuzivaly, na ni se prizivovaly a soucastne obtezovaly jak profesionalove tak i amateri.

0 0
možnosti

Yaroukh

15. 12. 2007 19:09
Re: Zhoubna FIFA

Konstatuješ, že fotbal není nic než business, a proto je tohle opatření nesmysl. FIFA chce, aby to fotbal byl víc než business, a proto tohle opatření zavádí. Mně to dává smysl.

Jestli nevěříš tomu, že FIFA má takové úmysly, je to tvoje věc, ale to už se bavíme o něčem jiném. Se smysluplností toho opatření (ve smyslu navrácení národní identity národním týmům) tvoje skepse nijak nesouvisí.

0 0
možnosti

Josef

15. 12. 2007 11:42
Není už trochu pozdě?

Vsadím se, že se z Petra stane Angličan ...

0 0
možnosti