Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Florbalista Sladký po výbuchu na MS: Ostuda. Asi se oběsím

Sport

  21:33
CURYCH - Florbalisté na světovém šampionátu propadli. V pátek prohráli s Norskem po nájezdech a nejlépe se umístí na sedmé příčce, což je nejhorší výsledek v historii českého týmu. "Ostuda a zase jen ostuda," konstatoval reprezentant Tomáš Sladký.

Čeští florbalisté Tomáš Sladký (vlevo) a Jan Jelínek foto: ČTK

Co se s týmem stalo?
Prostě ostuda! My jsme to řešili i po zápase s Lotyšskem a Finskem: nikdo se tady nesetkal s nějakou top formou. Nemohli jsme se opřít o nic florbalového na hřišti. Nemohli jsme se do toho dostat celý turnaj. Nevím. Toto je moje nejhorší florbalová zkušenost.

Co teď?
Chci na to co nejrychleji zapomenout, ale bude to hodně těžké, protože to co jsme tu předvedli... Nezbývá než se veřejně omluvit, protože jsme si nasypali ne popel na hlavu, ale... Nechci být sprostý.

Florbalisté padli i s Norskem, skončí nejhůře v historii

Nechyběla bojovnost?
My jsme bojovali. Proti Finsku to bylo dobré, dneska byl zápas těžší hlavně z mentální stránky a stejně jsme ho nezvládli. Zase jsme vedli 3:1 a zase jsme to pokazili. Měli jsme smůlu, ale taky tady nikdo neměl formu. Gólmani na to byli sami a nikdo jim nepomohl. Celý tým jsme hráli špatně.

Byl problém se na duel s Norskem motivovat?
My jsme to nazvali takovým novým turnajem pro nás. Chtěli jsme vyhrát, zahrát si v aréně o páté místo. Ale toto je zlý sen. Už ať jsme doma, toto se nepovedlo a ještě jednou se omlouvám.

Fandové se sem chystali, jenže nakonec většina cestu zrušila.
A já se nedivím. Proč by sem jezdili, když jsme předváděli takový florbal a působili jsme tak špatně. Nevím co k tomu říct. Já si teď sednu a nevím, co budu dělat. Ani nevím, co je dneska za den, jsem úplně mimo z toho. Asi se půjdu oběsit. Nevím.

Jste rádi, že je konec?
Jo, jo!

Autor: