Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

French Open: Berdycha čeká kvalifikant, Kvitovou Arnová

Roland Garros

  12:26aktualizováno  14:06
PAŘÍŽ - Smíšené pocity mohou mít po pátečním losu druhé tenisové grandslamu sezony čeští tenisté. Zatímco na jedničky Tomáše Berdycha a Petru Kvitovou čekají vcelku snadní soupeři, s dalšími českými nadějemi si los nepříjemně pohrál. Andrea Hlaváčková narazí na rozjetou Bělorusku Azarenkovou (světová čtyřka), Barbora Záhlavová-Strýcová se utká s Číňankou Li Na (6) a Iveta Benešová s Australankou Stosurovou (8.).

Tomáš Berdych. foto: ČTK

Jednadvacetiletá Kvitová, letošní vítězka turnajů v Brisbane, Paříži a Madridu, patří k v favoritkám turnaje. S o jedenáct let starší Arnovou se dosud nestřetla. Před rokem došla svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy do osmifinále.

LOS FRENCH OPEN

Muži: Berdych (6) - kvalifikant, Štěpánek - Gasquet (13-Fr.), Hájek - Tsonga (17-Fr.), Nadal (1-Šp.) - Isner (USA), Djokovič (2-Srb.) - De Bakker (Niz.).

Ženy: Kvitová (9) - Arnová (Maď.), Hlaváčková - Azarenková (4-Běl.), Záhlavová-Strýcová - Li Na (6-Čína), Benešová - Stosurová (8-Austr.), Flipkensová (Belg.) - Šafářová, Ťie Čeng (Čína) - Záhlavová, Ondrášková - Garciaová (Fr.), Zakopalová (31) - kvalifikantka.

Těžkou soupeřku v prvním kole má Andrea Hlaváčková, které losující Srbka Ana Ivanovičová přisoudila čtvrtou nasazenou Viktorii Azarenkovou z Běloruska. O moc lehčí los nemá Sandra Záhlavová, která nastoupí proti Číňance Li Na. Iveta Benešová se pokusí překvapit loňskou finalistku Samanthu Stosurovou z Austrálie. Radek Štěpánek, který se vrací na kurty po pauze zaviněné zraněným kolenem, změří síly s domácím Richardem Gasquetem.

Berdych by v případě postupu do čtvrtfinále narazil na letos neporaženého Srba Novaka Djokoviče, kterého v prvním kole čeká Nizozemec Thiemo De Bakker. Obhájce titulu Rafael Nadal bude hrát s nevyzpytatelným Johnem Isnerem z USA, ve čtvrtfinále se může střetnou se Švédem Robinem Söderlingem, který ho předloni jako dosud jediný na Roland Garros porazil.

Světová jednička Caroline Wozniacká z Dánska toužící po prvním grandslamovém titulu má za soupeřku v 1. kole čtyřicetiletou Kimiko Dateovou-Krummovou z Japonska.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč