Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Generálka na Tour Kreuzigerovi vyšla, skončil třetí

Sport

  18:02
BERN - Český cyklista Roman Kreuziger obsadil třetí místo v etapovém závodě Kolem Švýcarska. Obhájce loňského prvenství nestačil pouze na domácího Fabiana Cancellaru, jenž vyhrál díky suverénnímu vítězství v dnešní závěrečné časovce, a druhého Němce Tonyho Martina.

Kreuziger a jeho soupeři. foto: ČTK

 V konečném hodnocení dělilo Kreuzigra od druhého místa 22 sekund, za Cancellarou skončil o dvě minuty a 24 sekund.

Nejlepší český cyklista v generálce na Tour de France prokázal, že je na vrchol sezony dobře připraven. V kopcích si nenechal ujet nejlepší vrchaře a i v jízdě proti chronometru patřil k nejlepším. Dnes skončil na trati dlouhé 39 kilometrů sedmý, na Cancellaru ztratil dvě minuty.

Krátce před cílem se dokonce oba soupeři na silnici potkali. Kreuziger nakonec proťal cílovou čáru dříve, neboť švýcarský olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa v časovce, jenž startoval o dvě minuty později, slavil celkový triumf se zdviženýma rukama.

V časovce propadl Slovinec Tadej Valjavec, jenž hájil žlutý trikot vedoucího závodu. Na trati byl téměř o čtyři minuty déle než vítěz a propadl se na konečnou sedmou příčku. Před Kreuzigra, jenž byl před časovkou třetí, se vedle Cancellary posunul ještě Martin.

Autor:

Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia
Realita práce s dětmi: Nikdy neuhádnete, co o svém povolání říká setra Lucia

Dětská sestra a laktační poradkyně Lucia Berešová se pohybuje ve zdravotnictví již 19 let. Přestože se ke studiu střední zdravotnické školy dostala...