Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Gerrardovu kariéru zachránil zloděj

Sport

  16:50
Nečekané pomoci se dočkal britský zloděj John Kinsella. U soudu se za něj totiž přimluvil otec anglické fotbalové hvězdy Stevena Gerrarda, protože před sedmi lety zachránil Kinsella jeho synovi kariéru, když využil svých kontaktů v podsvětí a zbavil záložníka Liverpoolu vyděračské mafie.

Teď už se Gerrard může soustředit převážně na fotbal. foto: ČTK

 "Steven a já Johna naprosto respektujeme, protože nám hodně pomohl," citoval server BBC z dopisu Paula Gerrarda poslaného soudu. "V roce 2001 mého syna terorizoval liverpoolský zločinec známý pod přezdívkou Psycho. Vyhrožoval mu, že když mu nedá peníze, prostřelí mu obě nohy. Jeho kumpáni také útočili na Stevenovo auto a pronásledovali ho cestou z tréninků," napsal otec kapitána Liverpoolu. Podle něj sice klub zařídil pro svou hvězdu ochranku, do záležitosti se vložila i policie, výhružky ale ustaly až poté, co Paul Gerrard požádal o pomoc Kinsellu.

"Seznámil mě s ním jeden známý. John pak slíbil, že Stevenovi pomůže, a po jeho zásahu naše noční můra skutečně skončila. Velmi si ho za to vážím," dodal. Kinsella před soudem čelí obvinění, že předloni v březnu vykradl skladiště v Granthamu a odnesl si z něj velikonoční vajíčka v hodnotě osmi tisíc liber a čistící prostředky za 33.000 liber.

Autor: