Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Görglová byla kvůli zpěvu na hanbě. Nyní má oficiální song MS i zlato

Sport

  14:05
GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Když byla čerstvá mistryně světa v superobřím slalomu Elisabeth Görglová ještě malé dítě, muzika ji dostala do problémů. Rušila spolužáky při školních úkolech zpěvem a musela za to na hanbu do kouta. Tentokrát ji ale za zpívání všichni obdivují. Rakušanka nazpívala oficiální hymnu šampionátu a živě ji předvedla také při pondělním slavnostním zahájení MS v Garmisch-Partenkirchenu.

Elisabeth Görglová zpívá. foto: www.youtube.com

Už od mala si Görglová, která příští týden v neděli oslaví třicáté narozeniny, prý zpívá úplně všude. V autě, ve sprše, při procházce, dokonce při jízdě na lyžích. "Vždy jsem měla zpěv moc ráda," povídala Rakušanka. A podle mnohých má talent.

GÖRGLOVÁ VYPÁLILA RYBNÍK na MS superfavoritkám Riescheové a Vonnové!

Toho si všimli rakouští organizátoři Světových pohárů a nechali Görglovou zpívat při losování startovních čísel. To začalo hned v Söldenu, kde ji vyzval komentátor a ona spontánně zazpívala píseň Happy Day. Zapěla také při losování v Zauchensee, tentokrát skladbu I'm Austrian (Jsem Rakušan).

OFICIÁLNÍ SONG MS V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ:

Jejího talentu se rozhodli využít také organizátoři mistrovství světa ve sjezdovém lyžování. Görglová kvůli tomu strávila pět hodin v nahrávacím studiu, kde nazpívala skladbu s názvem "You are the Hero (Between Heaven and Hell)", v překladu "Jsi hrdina (mezi nebem a peklem)". "Byla to pro mě velká čest," prohlásila rakouská lyžařka. "Je to pro mě možnost se zase vyjádřit trochu jinak," uvedla.

Přesto cítila velkou trému, když stála na pódiu před několika tisícovkami lidí a měla začít zpívat. "Dalo se to srovnat k jízdě ve sjezdu rychlostí 120 kilometrů za hodinu na ledovaté trati," porovnala s úsměvem. "Ale bylo to skvělé," prohlásila po společném vystoupení se skladatelem a producentem Christianem Geislerem. Duo Lizz&Crizz mělo úspěch. Stejně jako Görglová v dnešním superobřím slalomu.

Autoři: ,