Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Hašek by měl být pro play-off jednička

Sport

  17:33
DETROIT - Hokejový brankář Dominik Hašek by měl do play off NHL vstoupit jako jednička Detroitu. Alespoň podle slov Kena Hollanda, přestože právě generální manažer týmu po porážce v nedělním duelu na ledě Columbusu zpochybnil aktuální formu českého gólmana.

Hašek má před play-off důvěru. foto: ČTK

Hašek v zápase inkasoval čtyři góly z deseti střel a byl vystřídán. "Když je Dom ve své nejlepší formě, které byl podle mého velmi blízko před týdnem, je v dobré pozici a připisuje si zákroky. Kdyby tomu tak bylo v tomto zápase, jeden či dva z těch puků by za jeho záda neprošly," ohlédl se Holland za Haškovým nepovedeným večerem v rozhovoru pro Detroit Free Press. Připomněl zároveň Haškovu bilanci v nedávných zápasech, kdy si před pauzou vynucenou bolestmi zad připsal osm výher z deseti utkání. 


Play off, kam Rudá křídla již postoupila, se rychle blíží; do konce základní části zbývá Detroitu sehrát devět zápasů. "Hrajeme ve středu i ve čtvrtek. Jednou nastoupí Dom a jednou Chris (Osgood)," uvedl Holland. Hašek by měl chytat ve čtvrtek v Nashvillu, což si pochvaloval, neboť má více času se připravit. "Ty tři týdny (před play off) jsou přesně akorát. Chci pořádně potrénovat a hrát hodně zápasů. Nejdůležitější je připravit se na play off mentálně - musíte být bystrý a přemýšlet pouze o hokeji," prohlásil Hašek.

Hašek nastoupil v sezoně do 35 zápasů, ve kterých vychytal Detroitu 22 výher a průměrně inkasoval 2,18 gólu na zápas při úspěšnosti zákroků 89,9 procenta. O osm let mladší Osgood vychytal ve 39 duelech 25 vítězství, průměrně obdržel 2,07 branky na utkání, s čímž vévodí statistice celé NHL, a úspěšnost zákroků má 91,6 procenta. 

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...