Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hašek po Slovensku: Naděje na postup stále žije

Sport

  0:04
BRATISLAVA - Poctivý a bojovný výkon, jaký předvedli v Bratislavě, by jindy přinesl českým fotbalistům vítězství. Na Slovensku se museli spokojit s remízou. Pro trenéra Ivana Haška je především důležité, že naděje na postup tři zápasy před koncem kvalifikace dál žije.

Hašek na lavičce českého týmu. foto: ČTK

Přiblížila se vidina mistrovství světa nebo vzdálila?

Je stále daleko. Teď pro nás bude důležitý každý gól proti San Marinu kvůli skóre, které se počítá. Stále platí, že chceme skončit do druhého místa. Po dnešním výsledku se dá říct, že nejblíž jsou prvnímu místu jsou Slováci.

Jak vypadá hodnocení zápasu z vašeho pohledu?

Začali jsme dobře, ale nepodařilo se nám během úvodu gól. Potom se zase ukazovalo, proč jsou Slováci v čele tabulky, využili svojí rychlost v přechodu do protiútoku a také dvě chyby v naší obraně. Hráčům ale nemůžu vytknout nedostatek snahy, vůle a chuti po vítězství. Byli jsme k němu o krůček blíž.

Proč jste se rozhodl nechat mimo Tomáše Rosického?

Nechtěli jsme nic riskovat, i když je Tomáš každý den lepší a lepší. Stoprocentní nicméně určitě není, ale je šance, že se do takového stavu dostane pro středeční utkání.

Překvapil jste i složením stoperské dvojice. Proč jste do ní nasadil zrovna Sivoka s Kadlecem?

Weiss: Teď si musíme pomoci navzájem

Remíza s Českem udržela slovenské fotbalisty v čele kvalifikační skupiny. Jejich trenér Vladimír Weiss si přál, aby za nimi druhý skončil jejich sobotní soupeř. "Teď si musíme pomoci navzájem," prohlásil Weiss. A jeho pohled na vypjatou bitvu? "Bylo znát, že jedno mužstvo muselo, druhé chtělo. Celkově výborný zápas, ve kterém jsme mohli zvítězit i prohrát."

Vedla nás k tomu zkušenost z posledního zápasu s Belgií. Na těchto postech jsme vůbec problém neměli. I když se třeba Kadlec objevil pro nějna nezvyklém postu, nebylo to znát.

A další překvapení. Do zálohy jste zařadil Pudila. Co jste si od něj sliboval?

Chtěli jsme, aby byl po levé straně aktivní, protože jsme věděli, že se Pekarík hodně vysouvá. To byl náš záměr a on úlohu splnil - dal gól.

Jak se vám zamlouval výkon Jana Kollera? On sám se sebou spokojený vůbec nebyl...

Mě hlavně těší, že naší pozvánku k zápasům vůbec přijal. Bojoval a snažil se, to bylo znát. Jeho střídáním jsme ale chtěli oživit hru.

Vytknete Plašilovi penaltový faul?

Bohužel se stalo, za penaltu ho chválit nebudeme. Když zatáhl soupeře, bylo jasné, co bude následovat. Místo toho, abychom v závěru tlačili, museli jsme dohánět náskok.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.