Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Hastík: Nejsem symbol fotbalového zla

Sport

  11:13
PRAHA - Už čtyři roky žije s nálepkou jedné z hlavních postav korupční aféry, ale na negativní reakce si bývalý fotbalový funkcionář Jaroslav Hastík nestěžuje. "Netvrdím, že jsem do toho nebyl namočený, ale nikoho jsem nikdy nepodvedl. Nejsem žádný symbol fotbalového zla,“ říká.

Bývalý sportovní ředitel klubu Jaroslav Hastík hovoří s novináři po vynesení rozsudku v korupční aféře někdejšího fotbalového klubu 1. FC Synot. foto: ČTK


Stále se cítíte nevinný?
Neudělal jsem nic jiného, než že jsem jel v obci 70 km/h a zrovna mě chytili. Někomu se to hodilo. Nemám pocit, že jsem dělal něco špatného. Jen jsem před zápasem vyrovnával hladiny mezi oběma soupeři. Nešlo o to, abychom získali výhodu, ale aby nás nikdo nepoškodil. Nebylo to z mé vůle, já byl jen zaměstnanec.


Teď byste úplatek nepředal?
Byl jsem pro určité lidi v Uherském Hradišti ochotný skočit do Moravy. Dnes už bych to neudělal. Dokonce dnes už dodržuji i tu padesátku v obci.

Změnil jste se?
Už tolik nevěřím lidem ze svého okolí, jsem obezřetnější.

Stále věříte, že vás soud ještě osvobodí?
Nevěřím, ale už mi o to nejde. Pro mě je důležitější, jak mě vnímá moje okolí a jak se na mě dívá má osmiletá dcera.

Jaké máte vztahy s vedením Slovácka?
Distancovali se ode mě. Ty lidi vlastně ani neznám, jsou tam funkcionáři pouze okresní úrovně a klub vede žena, která fotbalu vůbec nerozumí.

Autor: