Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Hejduk vyhlášen hvězdou Colorada

Sport

  8:13
New York - Střelec z Denveru se podílel na vítězství svých barev 3:2 gólem a asistencí, poté byl vyhlášen hvězdou utkání.

Milan Hejduk foto: Lidové noviny

 Útočník Colorada Milan Hejduk byl v noci na středu vyhlášen největší hvězdou utkání mezi Avalanche a Minnesotou. Střelec z Denveru se podílel na vítězství svých barev 3:2 gólem a asistencí.

Stejný bodový přísun zaznamenal i Aleš Kotalík z Buffala, jehož mužstvo zdolalo domácí Atlantu 5:2. Debakl utrpěl Montreal, který před svými fanoušky podlehl v pohodě hrající Carolině dokonce 2:8. Obránce František Kaberle zaznamenal dvě finální nahrávky.

Debakl utrpěl Montreal, který podlehl v pohodě hrající Carolině 2:8. Obránce vítězného týmu František Kaberle zaznamenal dvě finální nahrávky.  Hurricanes se vysokým vítězstvím přehoupli přes hranici 200 vstřelených gólů v sezoně. "Jsme psychicky hodně nahoře. Víme, že můžeme porazit jakýkoliv tým," řekl novinářům po utkání autor hattricku Erik Cole.

Carolina zakončila leden třináctým vítězstvím ve čtrnácti duelech, čímž vyrovnala rekord NHL. V historii se stala šestým celkem, kterému se to povedlo. V novém roce prohrála jen s Washingtonem. V čem tkví kouzlo donedávna nenápadného klubu?
"Hlavně se nedíváme zbytečně dopředu. Žijeme současnou situací, aktuálními  zápasy," uvedl kouč Peter Laviolette. 

Dvěma body se připomněl v Atlantě útočník Buffala Aleš Kotalík. Thrashers zaznamenali už šestou porážku po sobě. "Děláme stále stejné chyby. Snadno inkasujeme," zlobil se gólman Atlanty Kari Lehtonen. Jeho spoluhráč a nejlepší kanonýr této sezony Ilja Kovalčuk čeká už pět duelů na gól. Ruský olympionik navíc selhal při plnění obranných úkolů. V polovině utkání jen přihlížel, jak přes něho během vlastní přesilovky skóruje Pominville. Nevyvedený večer ani nedohrál. Pět minut před koncem dostal trest za neregulérní hokejku a po jeho odpykání už ho trenéři na led neposlali. "Musí se poučit. Taková věc ho nemůže vyřadit ze hry. Zneuctil celý tým, organizaci i fanoušky," hřímal trenér Atlanty Bob Hartley.  New York Islanders se vypořádali s Washingtonem 5:3. V dresu hostů poprvé v sezoně absentoval kanonýr Ovečkin, jehož trápí blíže nespecifikované zranění ve spodní části těla. Jeho atak na první místo v tabulce střelců se tak prozatím odkládá. "Museli jsme vítězství vydřít. Nemáme moc talentovaných hráčů, a tak nám nezbývá než makat od začátku do konce naplno," svěřil se autor
dvou gólů Islanders Jason Blake.

Souboj mezi Tampou a Torontem musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Vítěznou branku dal Vincent Lecavalier. Stou trefu v NHL zaznamenal Brad Richards. Obhájci Stanley Cupu tak napravili nedělní porážku od Capitals. "Kvůli tomu jsem se nemohl zápasu dočkat," tvrdil kouč John Tortorella. "Museli jsme odpovědět,
poněvadž s Washingtonem to byla jedna z nejostudnějších porážek, co jsem zažil," uvedl.  Na jednu branku Leafs nahrál Tomáš Kaberle, jemuž se uzdravil parťák z obrany Bryan McCabe, který vynechal devět utkání. "Jsem zklamaný, protože jsme tady měli vyhrát," konstatoval jejich spoluhráč Darcy Tucker. "Osobně cítím za výsledky zodpovědnost. Měl bych být tahounem a proměňovat příležitosti, do nichž se dostanu. To se ale neděje," dodal.  Colorado, i díky gólu a přihrávce Milana Hejduka, vyhrálo nad Minnesotou těsně 3:2.

Ústecký rodák bodoval poprvé od utkání proti Torontu 17. ledna. "Je to frustrující ročník," nezapírá Hejduk. "Snažím se bojovat, ale nemůžu se střelecky prosadit. Alespoň, že jsem se dneska konečně zase trefil," oddychl si.  Vancouver splnil úlohu favorita, když zvítězil na ledě Phoenixu 7:4. "Nebylo to nic moc, ale hlavně že vezeme dva body," řekl kapitán Canucks Markus Näslund. Wayne Gretzky i přes porážku své svěřence pochválil. "Hráli tvrdě, bojovali o body. Určitě jsme si vytvořili víc nebezpečných příležitostí," prohlásil. Kvůli zhmožděnému kolenu chyběl v sestavě Phoenixu slovenský olympionik Ladislav Nagy.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!