Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hejduk znovu řádil v dresu Colorada

Sport

  8:24
NEW YORK - Někdejší nejlepší střelec NHL v nočním zápase proti Minnesotě potvrdil, že se po vleklém zranění dostal zpátky do herní pohody. Podruhé během týdne vstřelil dvě branky a pomohl Coloradu k vítězství 4:1.

Milan Hejduk (vpravo) se svými spoluhráči foto: ČTK

Rodák z Ústí nad Labem si v posledních osmi zápasech připsal deset kanadských bodů.

Hejduk v neděli otevřel skóre po pěti minutách hry, když před brankou dorazil střelu Paula Stastného. V polovině druhé třetiny pak střelou zápěstím v přesilové hře zvýšil vedení Colorada na 3:1, které v poslední části pojistil svým jubilejním stým gólem v kariéře Ian Laperriere.

"Hráli jsme jak malí kluci. Náš výkon byl bez energie, bez bruslení, bez snahy něco vymyslet," zlobil se po utkání kouč Minnesoty Jacques Lemaire. Naopak spokojený mohl být brankář Colorada Jose Theodore, který po dvou zápasech znovu dostal přednost přes Slovákem Peterem Budajem a k výhře přispěl dvaceti úspěšnými zákroky. "Byl jistý, podal velmi dobrý výkon.

Dnes si ale zaslouží pochvalu všichni hráči," řekl trenér domácího týmu Joel Quenneville. 

Další český útočník Milan Michálek se jednou přihrávkou podílel na výhře San Jose na ledě Tampy 4:2. "Žralokům" pomohla k vítězství vysoká úspěšnost v přesilových hrách, když z pouhých tří výhod v utkání dvě využili. "Máme nejlepší přesilovky v NHL a rozhodčí možná chtěli vidět, že umíme vyhrát i bez nich. Proto nám jich dnes poskytli tak málo," uvedl trenér Sharks Ron Wilson.

Svým premiérovým gólem v kariéře v NHL přispěl k vítězství San Jose kanadský útočník Ryane Clowe, jenž na začátku druhé třetiny zvýšil vedení na 2:0. Hokejisté Tampy pak v průběhu zápasu i díky jedné asistenci Václava Prospala dvakrát snížili na jednobrankový rozdíl, v předposlední minutě ale výhru Sharks potvrdil Mike Grier trefou do prázdné branky při power play.
Autoři: ,