Úterý 4. června 2024, svátek má Dalibor
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Hemský přihrávkami podržel Edmonton

Sport

  10:44
NEW YORK - Český útočník Aleš Hemský byl vyhlášen první hvězdou úterního zápasu NHL. Třemi nahrávkami pomohl Edmontonu k vítězství na ledě St. Louis. Hráči Oilers dokázali v utkání čtyřikrát srovnat náskok soupeře a o výhře 5:4 rozhodli v penaltovém rozstřelu.

Aleš Hemský z Edmonton Oilers v akci foto: ČTK

Brankáři Tomáši Vokounovi znemožnil Jarome Iginla vychytat druhé čisté konto za sebou. Kapitán Calgary vyrovnal 11 sekund před koncem základní hrací doby na 1:1 a v penaltovém rozstřelu rozhodl o vítězství nad Floridou Kristian Huselius. I přes nezdar v nájezdech se Vokoun stal druhou hvězdou duelu, když zlikvidoval 34 střel.

Také v souboji mezi Montrealem a Tampou Bay rozhodly až samostatné nájezdy, k nimž dospělo díky vyrovnávající trefě Tomáše Plekance v 56. minutě. Český útočník však stejně jako jeho spoluhráči Kosticyn a Koivu v rozstřelu neuspěl, a tak si dodatečný bod za výhru 3:2 připsali hokejisté Lightnings.

Autor:

Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!
Díky této chůvičce už nikdy s miminkem neprobdíte noc!

Rodiče budou jistě souhlasit, že vybrat tu správnou dětskou chůvičku je občas dost fuška. Abychom vám pomohli s rozhodnutím, naše dvě redaktorky...