Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Hrdinný mušketýr Benneteau utkání neskrečoval, přesto padl

Sport

  22:42
LONDÝN/PRAHA - VIDEO - Přesně tohle jsou utkání, o kterých si diváci a fanoušci tenisu ještě dlouho po jejich skončení vyprávějí. Francouzský mušketýr Julien Benneteau se v 1. kole Wimbledonu postavil čelem světové čtyřce Novaku Djokovičovi. Výsledek? Více jak čtyřhodinová bitva, která několikrát zvedla ze sedadel patnáct tisíc fanoušků na centrálním dvorci v All England Clubu i diváky u televizorů po celém světě.

Julien Benneteau. foto: ČTK

Jestli vám jméno Julien Benneteau před dnešním zápasem nic neříkalo, nejste sami. Sedmadvacetiletý Francouz rozhodně není hvězdou světového formátu. Na okruzích získal pouze tři tituly, ovšem všechny ve čtyřhře.

A kdyby dnes nenastoupil na wimbledonském centrkurtu proti Novaku Djokovičovi, asi by dál žil život průměrného tenistu. Proti tenisové světové čtyřce ale předvedl životní výkon a více jak čtyři hodiny trápil jediného tenistu na světě, který v posledních třech letech dokázal narušit vítěznou grandslamovou dominanci Rogera Federera a Rafaela Nadala.

ZRANĚNÍ JULIENA BENNETEAUA:


Utkání skončilo až hluboko po jedenadvacátého hodině výsledkem 6:7 (8:10), 7:6 (7:1), 6:2, 6:4, ovšem u sítě se Djokovič svému sokovi hluboce poklonil. Benneteau dokázal Djokoviče trápit dva sety, které došly až do tie-breaku. Ve třetím si vybral oddechový čas, aby poté zabral opět v posledním, čtvrtém setu.

V něm za stavu 4:5 podával francouzský tenista na udržení v zápase. Djokovič se dostal na stav 40:30, ten ale Benneteau skvěle odvrátil forhandem na lajnu. Při další hře měl při shodě opět navrch Djokovič, svého soka si přitáhl na síť a následně jej přeloboval. Francouzský tenista se nevzdal a míček doběhl a odehrál do autu.

Důležitější ale bylo, co se událo poté. Benneteau narazil levým kolenem do zadní stěny kurtu a s bolestivou grimasou se svalil na zem a následně se posadil na židličku jednoho z čárových. Tam za ním následně došel i Djokovič, zeptat se na stav a povzbudit svého soupeře. Ten se následně nechal ošetřit, aby k překvapení všech a za obrovského potlesku tribun pokračoval v zápase. Z dalšího mečbolu ještě utekl, nakonec jej ale osud dohnal a napotřetí se již mohl radovat z postupu Djokovič.

Jeden velký tenisový příběh tak skončil, ovace ve stoje si vysloužili oba tenisoví gladiátoři. Sláva vítězům, čest poraženým...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....