Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kaderka je ve vazbě, slávistky bez peněz. Basketbalový klub je na pokraji zániku

Obviněný prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka přichází k Obvodnímu soudu pro Prahu 7. foto: ČTK

Po zadržení Iva Kaderky se dostal do existenčních potíží ženský basketbalový klub BLK Slavia Praha. Podle webu iSport.cz je obviněný předseda Českého tenisového svazu faktickým šéfem pražského klubu a hrozilo, že aktuálně čtvrtý tým ligové tabulky nedohraje sezonu, což slávistky odmítly, i když nedostávají výplatu. Je však možné, že klub z pražského Hloubětína prodá licenci.
  18:14

Kaderka, který je obviněný ze zneužívání státních dotací, je ve vazbě. Jeho manželka Darina je generální manažerkou a majitelkou basketbalové Slavie a podle iSport.cz v úterý hráčkám oznámila, že vzhledem k zadržení jejího muže není klub schopen nadále vyplácet mzdy.

K oporám Slavie patří vicemistryně světa z roku 2010 Kateřina Suchanová, rozená Elhotová, další bývalá reprezentantka Alena Hanušová či současná členka národního týmu Kateřina Rokošová.

„Máme informace, že sezonu dohrají,“ řekl iSport.cz ředitel ŽBL Jakub Večerka. V případě odstoupení ze soutěže by klub dostal pokutu půl milionu korun a přišel by o licenci, o kterou mají údajně zájem Poděbrady a nejmenovaný klub z Olomoucka.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...