130 let

Obviněný prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka přichází k Obvodnímu soudu pro Prahu 7. | foto: ČTK

Kaderka je ve vazbě, slávistky bez peněz. Basketbalový klub je na pokraji zániku

Sport
  •   18:14
Po zadržení Iva Kaderky se dostal do existenčních potíží ženský basketbalový klub BLK Slavia Praha. Podle webu iSport.cz je obviněný předseda Českého tenisového svazu faktickým šéfem pražského klubu a hrozilo, že aktuálně čtvrtý tým ligové tabulky nedohraje sezonu, což slávistky odmítly, i když nedostávají výplatu. Je však možné, že klub z pražského Hloubětína prodá licenci.

Kaderka, který je obviněný ze zneužívání státních dotací, je ve vazbě. Jeho manželka Darina je generální manažerkou a majitelkou basketbalové Slavie a podle iSport.cz v úterý hráčkám oznámila, že vzhledem k zadržení jejího muže není klub schopen nadále vyplácet mzdy.

K oporám Slavie patří vicemistryně světa z roku 2010 Kateřina Suchanová, rozená Elhotová, další bývalá reprezentantka Alena Hanušová či současná členka národního týmu Kateřina Rokošová.

„Máme informace, že sezonu dohrají,“ řekl iSport.cz ředitel ŽBL Jakub Večerka. V případě odstoupení ze soutěže by klub dostal pokutu půl milionu korun a přišel by o licenci, o kterou mají údajně zájem Poděbrady a nejmenovaný klub z Olomoucka.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK