Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Jágr ukončil bodový půst

Sport

  11:42
NEW YORK - Po sedmi zápasech ukončil Jaromír Jágr svůj bodový půst v NHL. V nedělním domácím utkání s Buffalem se kapitán New Yorku Rangers podílel dvěma asistencemi na výhře 5:1, která jeho týmu přinesla důležité body v boji o postup do play off.

Jaromír Jágr ukončil bodový půst. foto: Jim McIsaac AFP

Trenér Tom Renney Jágra nově zařadil do útoku s centrem Brandonem Dubinským a na levém křídle se Seanem Averym. Tato spolupráce se vyplatila hned po deseti sekundách zápasu, kdy Jágr nahrál na gól Averymu. Pak se stejný útok prosadil ještě dvakrát.


Rangers, kteří nastoupili do zápasu po pětidenní přestávce, rozhodli o svém triumfu už v první třetině, kterou vyhráli 4:0. "Nečekali jsme, že budeme mít tak skvělý nástup do utkání," přiznal Brendan Shanahan, střelec čtvrté branky. "Ryan Miller (brankář Buffala) je skvělý gólman, ale i skvělí gólmani občas prožijí špatný večer. A on ho dneska měl, zrovna, když nám všechno vycházelo," dodal Shanahan.


"První gól beru na sebe. Nesoustředil jsem se. Chytit jsem mohl i ten druhý. Chtěl jsem pak všechno napravit, ale bohužel, nepovedlo se," litoval Miller, který už v 13. minutě po čtvrtém inkasovaném gólu putoval předčasně na střídačku. Jednu asistenci si v zápase připsali obránce Marek Malík a útočník Martin Straka, pro něhož to byl jubilejní 700. bod v NHL.

Autor: