Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jágr vlétl na led a vsítil

Sport

  12:05
NEW YORK - Jako správný kapitán šel příkladem Jaromír Jágrm spoluhráčům v New York Rangers. V prvním zápase svého týmu v nové sezoně NHL vstřelil gól již ve 29. sekundě. Navíc si připsal asistenci.

Kapitán Rangers Jaromír Jágr mohl být po prvním zápase spokojený. foto: Richter JaroslavČTK

"Pvní zápas je vždy zvláštní, hlavně to čekání a představování hráčů. Všechno hrozně moc dlouho trvá," svěřil se po vítězství nad Washingtonem. Když zápas začne, přichází podle Jágra uvolnění. "Atmosféra byla hodně napjatá, a to představování hráčů... Fanoušci v New Yorku jsou blázni, takže to vzrušení před zápasem bylo obrovské," popsal náladu v týmu i v hledišti.

Jágr nastoupil na led i přesto, že se spekulovalo o jeho operovaném ramenu, které jeho startu mělo zabránit. "Rameno je v pohodě," řekl po vítězství nad Washingtonem 5:2.

Naopak se nedařilo další hvězdě soutěže. Brankář Dominik Hašek při své obnovené premiéře po dvou letech v dresu Detroitu prohrál. Hokejisté Red Wings podlehli ve svém úvodním utkání Vancouveru 1:3, český gólman inkasoval třikrát ze sedmnácti střel.

Vedle Haška se vstup do sezony nepovedl ani Tomáši Vokounovi. Brankář Nashvillu se vrátil do branky po nemoci krve a v utkání s Chicagem sedmkrát inkasoval. Jedním z jeho pokořitelů byl Martin Havlát, který pomohl Blackhawks k vítězství 8:6 dvěma góly a stejným počtem asistencí.
Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...