130 let

Kapitán Rangers Jaromír Jágr mohl být po prvním zápase spokojený. | foto: Richter Jaroslav, ČTK

Jágr vlétl na led a vsítil

Sport
  •   12:05
NEW YORK - Jako správný kapitán šel příkladem Jaromír Jágrm spoluhráčům v New York Rangers. V prvním zápase svého týmu v nové sezoně NHL vstřelil gól již ve 29. sekundě. Navíc si připsal asistenci.
"Pvní zápas je vždy zvláštní, hlavně to čekání a představování hráčů. Všechno hrozně moc dlouho trvá," svěřil se po vítězství nad Washingtonem. Když zápas začne, přichází podle Jágra uvolnění. "Atmosféra byla hodně napjatá, a to představování hráčů... Fanoušci v New Yorku jsou blázni, takže to vzrušení před zápasem bylo obrovské," popsal náladu v týmu i v hledišti.

Jágr nastoupil na led i přesto, že se spekulovalo o jeho operovaném ramenu, které jeho startu mělo zabránit. "Rameno je v pohodě," řekl po vítězství nad Washingtonem 5:2.

Naopak se nedařilo další hvězdě soutěže. Brankář Dominik Hašek při své obnovené premiéře po dvou letech v dresu Detroitu prohrál. Hokejisté Red Wings podlehli ve svém úvodním utkání Vancouveru 1:3, český gólman inkasoval třikrát ze sedmnácti střel.

Vedle Haška se vstup do sezony nepovedl ani Tomáši Vokounovi. Brankář Nashvillu se vrátil do branky po nemoci krve a v utkání s Chicagem sedmkrát inkasoval. Jedním z jeho pokořitelů byl Martin Havlát, který pomohl Blackhawks k vítězství 8:6 dvěma góly a stejným počtem asistencí.
Autor: Lidovky.cz
  • Mohlo by vás zajímat