Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Jarolím: Teď je pod tlakem Sparta

Sport

  9:00
OLOMOUC - Po šesti zápasech se vrátil do základní sestavy, navíc vstřelil vítězný gól v utkání, které Slavii vrátilo do hry o fotbalový titul. Přesto byl záložník pražského týmu Marek Jarolím (23) po utkání v Olomouci trochu smutný.

Marek Jarolím se proti Olomouci prosadil. foto: ČTK

Po šesti zápasech se vrátil do základní sestavy, navíc vstřelil vítězný gól v utkání, které Slavii vrátilo do hry o fotbalový titul. Přesto byl záložník pražského týmu Marek Jarolím (23) po utkání v Olomouci trochu smutný. "Dostal jsem čtvrtou žlutou kartu, takže za týden v Mladé Boleslavi klukům nepomůžu. Moc mě to mrzí, ale jsem rád, že jsme vyhráli,“ vysvětloval Jarolím.

Na všech gólech měl podíl Toleski. Byl to jeho zápas?
Jeden gól dal sám, na druhý přihrál. Hrál velmi aktivně, snažil se. Připsal si dva body, takže asi ano.

Říkali jste, že se na Spartu neohlížíte, ale v neděli vás musela potěšit. Co jste si říkal, když jste se dozvěděl, že prohrála s Brnem?
Byli jsme právě v hotelu, takže jsme to v přímém přenosu neviděli. Jen jsem slyšel, že Řepka dostal hned v první minutě červenou kartu, tak jsem mačkal palce, aby to bylo ještě zajímavější. Myslím, že po našem vítězství v Olomouci to ještě bude napínavé.

Věděli jste, že výhrou snížíte náskok Sparty na pouhý bod. Byla to velká motivace?
Na to jsme nemysleli. Museli jsme se soustředit sami na sebe, po dvou porážkách jsme potřebovali zabrat a ukázat zase fanouškům fotbal, na který máme. Teď je to o bod a pod tlakem je Sparta. Jsem zvědavý, jak se s tím poperou.

Myslíte, že na Spartu teď doléhá větší stres?
Určitě, s námi přece už nikdo nepočítal. Všude se psalo, že už bojujeme jen o druhé místo. To jsme si třemi body v Olomouci definitivně zajistili a ještě jsme se vrátili do hry o titul. Ano, teď je to na Spartě.

Myslíte, že máte příznivější los?
Víte, jak to ve fotbale chodí. Hrajete s papírově slabšími soupeři, ale výhoda to být nemusí. I když je pravda, že v příštím kole jedeme do Mladé Boleslavi, takže los máme asi trochu nepříznivější.

Autor: