Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Kanoista Ježek drží zatím druhé místo

Sport

  9:53
PEKING - Kanoista Stanislav Ježek útočí po semifinále na olympijskou medaili ve vodním slalomu z druhého místa. Lepší čas než jednatřicetiletý český reprezentant zajel pouze slovenský favorit Michal Martikán, jenž před Ježkem vede o 93 setin sekundy. Finále je na pekingském kanálu Šun-i na programu v 10:45 SELČ.

Kanoista Ježek se pere s nástrahami vodního kanálu v Praze-Troji. foto: ČTK

Úřadující vicemistr Evropy Ježek dnes zajel čistou jízdu bez penalizace a ještě vylepšil svůj výsledek z kvalifikace, v níž obsadil čtvrté místo. Při premiérové olympijské účasti tak má blízko k medaili, ovšem těsně v závěsu má především dva soupeře. Třetí Krzysztof Bieryt z Polska na něj ztrácí 23 setin a čtvrtý David Florence z Británie 61 setin.

Navzdory penalizaci za dotek branky vede téměř o sekundu největší favorit Martikán, který má ve sbírce zlato z Atlanty 1996 a dvě stříbra z minulých dvou her.

Sen o třetím zlatu za sebou skončil už v semifinále pro šampiona ze Sydney a Atén Tonyho Estangueta. Třicetiletý Francouz obsadil mezi 12 startujícími v semifinále deváté místo a do osmičlenného finále se těsně nevešel.

Autor: