Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kanoista Ježek získal v Praze světový bronz

Sport

  16:06
PRAHA - Po životní finálové jízdě se kanoista Stanislav Ježek nečekaně posunul ze šestého místa na bronzovou pozici. Mistrem světa ve vodním slalomu v Praze je dvojnásobný olympijský vítěz Tony Estanguet z Francie. Druhý skončil trojnásobný mistr světa Slovák Michal Martikán.

Kanoisté Tomáš Indruch (vpředu), Jan Mašek (vlevo) a Stanislav Ježek při finálové jízdě kategorie C1 na mistrovství světa ve vodním slalomu v Praze v Tróji. foto: ČTK

Bronzová medaile je prvním individuálním úspěchem devětadvacetiletého Ježka na velké soutěži. Již v sobotu se Ježek v Troji podílel na druhém místě českého týmu v závodě hlídek.

Ježek jako jediný z českého tria prošel do finále. V semifinále nevyvaroval chyby a připsal si dvousekundovou penalizaci za dotyk branky. Finále ale zajel čistě a nestačil pouze na dva hlavní favority. Za Estanguetem zaostal o 3,32 sekundy, na Martikána ztratil 2,01 sekundy, takže i bez "šťouchu" v semifinále by v konečném pořadí zůstal těsně třetí.

"V Troji se mi nikdy nedařilo, i když jsem tu doma a jezdím tu dvacet let. Jsem rád, že se to zlomilo. S takovým úspěchem jsem vůbec nepočítal," řekl novinářům Ježek, který se velkou měrou podílel i na organizaci šampionátu. "Jsem rád, že to takhle dopadlo a nebude se mluvit o tom, že jsem to tu hlavně pořádal," uvedl s úsměvem.

Ježkovým dosud nejlepším umístěním na světovém šampionátu byla dvě desátá místa z roku 1999 a 2005. Na mistrovství Evropy byl nejlépe loni osmý. Ve své sbírce má z hlídek na MS zlato, stříbro z Prahy a dva bronzy. O 23 setin sekundy uniklo finále Janu Maškovi, který skončil jedenáctý. Tomáš Indruch obsadil 34. místo.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...