Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kapitán anglické reprezentace Terry může skončit jako Woods

Sport

aktualizováno  9:03
LONDÝN - Obránce Chelsea John Terry opět plní titulní stránky novin. Jak vyšlo najevo, nejlépe placený fotbalista anglické ligy a otec dvou dětí byl nevěrný manželce s přítelkyní svého bývalého spoluhráče. Celá Anglie se proto ptá: může Terry dál v reprezentaci nosit kapitánskou pásku?

John Terry a Wayne Bridge. foto: Reprofoto

Když sedm minut před koncem sobotního utkání zajistil John Terry pro Chelsea přesnou hlavičkou vítězství v Burnley, hodně usilovně se radoval. Téměř přes celé hřiště mu běžel gratulovat i brankář Petr Čech. Rozpaky, které vyvolaly zprávy o Terryho soukromém životě, ale gólová radost nevymazala.

Ostrovní noviny už byly tou dobou plné o jeho aféře s modelkou Vanessou Perroncelovou. Terry se snažil zamezit médiím, aby o aféře s přítelkyní jeho bývalého spoluhráče z klubu Wayna Bridge nemohly psát, soud to ale v pátek zamítl.

Tím spustil lavinu, která ho pravděpodobně připraví o kapitánskou pásku v reprezentaci. Kromě toho také může přijít o milionové částky od sponzorů stejně jako to poznal golfista Tiger Woods po svém sexuálním skandálu.

Vanessa Perroncelová, údajná milenka Johna Terryho.

Terryho roční příjmy se odhadují na 10 milionů liber, po nejnovější aféře by podle odhadu deníku The Guardian mohly klesnout téměř o polovinu. Třeba sázková kancelář Svenska Spel už dala najevo, že při propagaci své značky s Terrym nepočítá. Další Terryho důležití sponzoři Samsung a Umbro nechali situaci zatím bez komentáře.

Trenér anglického národního týmu Fabio Capello dosud držel nad Terrym ochrannou ruku, i když se mu skandály nevyhýbaly ani v minulosti. Stačí zmínit případ z konce minulého roku, kdy novináři listu News of the World přestrojení za byznysmeny zaplatili klíčovému muži Chelsea 10 tisíc liber za to, že jim zajistí prohlídku tréninkového centra klubu včetně pro veřejnost nepřístupných míst.

Nejnovější kauza je mnohem citlivější. Bridge sice už z Chelsea před rokem odešel do Manchesteru City a s Perroncelovou se rozešel, nicméně oba by se mohli setkat v reprezentaci při mistrovství světa, kde bude Anglie patřit mezi hlavní favority.

John Terry.

Zatímco reakce Capella je nejistá, v Chelsea má Terry jako tradičně jednoznačnou podporu. "Nikdy jsme se nebavili o možnosti, že by John přestal být kapitánem Chelsea. V každém tréninku i utkání je excelentní. To je jediné, co mě zajímá. Vlastně nevím, proč se mě na něco podobného ptáte," reagoval nechápavě kouč vedoucího týmu anglické ligy Carlo Ancellotti.

V jedné věci je Terry výjimečný – mimofotbalové vlivy se na jeho výkonech nijak neprojevují. Na hřišti je stále ve vynikající formě. Jenže bude mu to tentokrát něco platné?

Autor: