Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když se nehlídám, u jídla si mlasknu

Je mu jedenadvacet, ale jeho hvězda září nad světovými šachovnicemi stále silněji. V pěti šokoval rodiče, když si pročítal noviny, v sedmnácti se stal velmistrem, vůbec nejmladším v české historii, a do roku 2007 vstoupil na 15. příčce světového žebříčku, což se českému hráči řadu let nepodařilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Radomir

6. 1. 2007 11:55
Mnoho uspechu

Navara je skvely hrac, sam jsem hraval sachy a preji mu mnoho uspechu.

0 0
možnosti

Sun tzu

6. 1. 2007 9:36
Šachy jsou skvělá hra, ALE

hra GO je podle mého názoru mnohem zajímavější a zábavnější. Šachy jsou takticko-strategická hra. Go je strategická hra s komplexními taktickými komponenty.V šachu je používána téměř výhradně analytická část mozku. V GO je používána jak analytická (levá) část mozku, tak pravá (umělecká) hemisféra, která rozpoznává vzorce. Intuice hraje v GO mnohonásobně větší roli než v šachu. Cílem šachu je šach oponentovu králi "totální vítězství", v GO je cílem získat větší území než oponent. Jinak řečeno, konfrontace s oponentem jsou pouze taktickými kroky k dosažení konečného cíle. Šachy jsou jedna velká bitva, kdežto GO je mnoho bitev války na mnoha frontách. A na závěr, zatímco jak víte, počítač porazí mistra světa v šachu, kvalitní AMATÉRSKÝ hráč GO porazí NEJLEPŠÍ počítačový program světa !

0 0
možnosti

Dadacos

6. 1. 2007 13:46
Re: Žádné ALE

Šachy jsou též mnoho bitev na více frontách. Význam intuice v šachu jste rovněž podcenil.

Že počítač už dnes porazí člověka je dáno tím, že nejen varianty zahájení, ale dokonce celé knihovny partií jsou computeru k dispozici. Spolu s faktem, že počítače mají v současnosti velmi výkonné procesory, to pro člověka začal být podobný souboj jako závodit v běhu s automobilem. To ovšem nijak nesnižuje kvalitu člověka a krásu šachu.

0 0
možnosti

C

6. 1. 2007 1:01
Podivejme se...

...Jeho fotr me na FELu ucil matiku.

0 0
možnosti

František

5. 1. 2007 17:48
na každou polovinu sekundanta?

Šachy hraju jen s počítačem a doposud jsem neviděl žádný šachový turnaj na živo, můžete mi prosím někdo vysvětlit, co to znamená když říká, že si na každou polovinu bere sekundanta - co tam ten sekundant dělá a jak mu pomůže v té únavě?

0 0
možnosti

Dadacos

5. 1. 2007 20:03
Re: na každou polovinu sekundanta?

Velmi zjednodušeně: Sekundant průběžně analyzuje partie, jak "svého" hráče, tak jeho soupeřů (víceméně sleduje všechny významné hráče světa, jejich výsledky, styl, aktuální formu, volbu zahájení atd.). Tím pomáhá hráči v přípravě mezi jednotlivými střetnutími, kupř. vybírá varianty zahájení, které jsou co nejpohodlnější pro hráče a co nejobtížnější pro jeho soupeře.

0 0
možnosti

J.G. Pašek

5. 1. 2007 16:40
Přeji úspěch . . . .

R^R^

0 0
možnosti

xxl

5. 1. 2007 14:20
jestli pane velmistře mlaskáte,

tak jste dobrý šachysta, ale u jednoho stolu bych s Vámi sedět nemohl. Tady se ukazuje, že máte vědomostní inteligenci, ale té sociální Vám něco chybí.Jak může člověk , který musí mít obrovskou paměť ,zapomenout, že při jídle se nemlaská.

0 0
možnosti

Kamamura

5. 1. 2007 11:47
Chyba v clanku

To holandske mesto se jmenuje Wijk Aan Zee.

0 0
možnosti