Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Knapková suverénně postoupila do finále

Sport

  12:20
BLED - Skifařka Miroslava Knapková postoupila bez problémů do finále mistrovství světa ve veslování na jezeře Bled a zajistila tak České republice účastnické místo na olympiádě v Londýně.

Miroslava Knapková foto: ČTK. Ivana Roháčková

Čtyřka bez kormidelníka se v semifinále mezi trojici postupujících do bojů o medaile neprosadila a o Londýn tak bude muset bojovat v nedělním B-finále.

Trojnásobná medailistka z MS Knapková se dnes ve Slovinsku představila ve velmi dobrém světle a svou semifinálovou jízdu bezpečně vyhrála. Druhou Emmu Twiggovou z Nového Zélandu porazila téměř o čtyři sekundy. Navíc dosáhla výrazně lepšího času než Číňanka Čang Siou-jün, která ovládla druhé semifinále.

O VESLOVÁNÍ ČTĚTE VÍCE

Druhé české posádce, který se dnes v semifinále představila, se tolik nedařilo. Čtyřka bez kormidelníka Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček, Jan Gruber obsadila poslední šesté místo, v druhé polovině trati však svěřenci trenéra Petra Blechy už viditelně šetřili síly na nedělní B-finále. Pokud v něm dokážou porazit alespoň jednu posádku, kvalifikují se do Londýna.

Ve finále se na dvojskifu nedařilo sestrám Antošovým. Jitka a Lenka dojely s velkým odstupem za celým startovním polem na šesté příčce. Ondřej Synek pak vybojoval ve skifu druhou příčku

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...