Úterý 4. června 2024, svátek má Dalibor
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Koller už zná trest za plivanec

Sport

  16:00
FRANFURKT - Český útočník Jan Koller údajně po skončení zápasu plivl na protihráče během ostré výměny názorů. Za svůj prohřešek dostal Koller od disciplinární komise německého fotbalového svazu trest zákazu startu v jednom utkání a pokutu 15.000 eur. Koller od počátku úmyslný útok popírá.

Jan Koller na soustředění fotbalové reprezentace. foto: ČTK

Čtyřiatřicetiletý útočník tak svému klubu, jenž bojuje o setrvání v nejvyšší soutěži, nepomůže v nedělním souboji s Hamburkem. Vedení Norimberku i český fotbalista trest akceptovali.

"Po zhodnocení celé situace byl Koller potrestán za nesportovní chování. Jeho plivnutí nebylo namířeno na konkrétního protihráče, proto nebyl celý incident považován za útok na protivníka," oznámil dnes předseda disciplinární komise německého svazu Hans Lorenz.

Koller od počátku úmyslný útok popíral. "Byla to slovní přestřelka, měl jsem v puse sliny, mluvil jsem rychle, a tak mi vyletěly z pusy. Bylo to v klubku hráčů, takže to vypadalo, že to letí na Schulze. Navíc kamery to zabraly jen z boku, není žádný záběr zepředu, kde by to bylo vidět," uvedl fotbalista v rozhovoru pro pondělní vydání deníku Sport, kde se podivoval, že z takové situace někdo může dělat podobnou aféru.

Autor: