Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Komise snížila Šedivému hodnocení za derby

Sport

  19:06
PRAHA - Komise rozhodčích uznala dvě ze šesti námitek, které vynesla Slavia po sobotním derby se Spartou. Výkon rozhodčího Milana Šedivého už nyní není hodnocen jako "dobrý", ale pouze "uspokojivý". Řekl to místopředseda fotbalové komise Josef Krula.

Tomáš Řepka nebyl k rozhodčím zrovna přívětivý. foto: ČTK

Komise rozhodčích fotbalového svazu dnes posuzovala výkony rozhodčích v posledních dvou ligových kolech. Funkcionáři uznali dvě námitky Slávie. Kromě špatně uvedeného zápisu počtu nastavených minut šlo o posouzení zákroku Libora Doška na Radka Dosoudila v 15. minutě, který měl podle komise být ohodnocen žlutou kartou.

Jako neopodstatněnou posoudila komise námitku proti surové hře Tomáše Řepky v souboji se Stanislavem Vlčkem z první minuty; sudí měl Řepkovi sice udělit žlutou kartu, ale o surovou hru se prý nejednalo. Také další námitky včetně údajného ofsajdu Zabavníka při gólu Pospěcha i zpochybněného vyloučení Dosoudila komise odmítla jako neodůvodněné.

Další komise trestala hráče
Sobotní derby mělo dohru také u disciplinární komise Českomoravského fotbalového svazu. Brankář Sparty Jaromír Blažek má za vyloučení po zákroku na Petra Jandu zastavenou činnost na jeden zápas, obránce Slavie Radek Dosoudil dostal za červenou kartu po zákroku na Zdeňka Pospěcha jen podmínku. Dosoudil tak může zasáhnout do středeční ligové dohrávky ve Zlíně, zatímco Spartě bude v pohárovém čtvrtfinále proti Žižkovu Blažek chybět.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!