Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Komplex jsme nikdy neměli. Chceme vyhrát

Sport

  10:01
PRAHA - Není to tak dávno, co s českými spoluhráči hrál v jednom týmu, jenže teď se trenér slovenské reprezentace Vladimír Weiss (44) poprvé v životě v Praze představí jako soupeř. „Jsem rád, že se střetneme s bývalými přáteli,“ říká.

Kouč slovenské reprezentace Vladimír Weiss působil v Praze pohodovým dojmem. foto: ČTK

A porazíte je?
Letos jsme prohráli ve třech přátelských zápasech a nechci prohrát počtvrté. Je to kvalifikace, proto musíme chtít vyhrát. Hraje se o mistrovství světa.

Všichni teď ale spekulují, jak se na vašem týmu projeví sobotní debakl v Anglii.
Mužstvo je ve výborné náladě, pro nás to byl zápas se špatným výsledkem, ale nikdo nečekal, že ve Wembley vyhrajeme. Je to už jen nepříjemná vzpomínka.

Co se musí v Praze změnit?
Musíme trefit sestavu, která na hřišti nechá všechno. Všichni musí hrát jako v zápase proti Polsku a ještě přidat dvacet procent navíc.

Nebudete přemotivovaní? Dřív se to Slovákům často stávalo.
Nikdy jsme komplex neměli, to bylo vyvolané médii. Češi hrají doma, budou mít větší zodpovědnost. Dav je na Letné silný a to by mohla být naše výhoda. Ale to se ukáže až v zápase.

Myslíte, že seberete Česku naději na postup, když vyhrajete?
Někdo bude smutný, nemůžou být spokojené oba týmy. Češi jsou pod tlakem, ale vím, že dokáží i v takovém zápase zahrát dobře.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...