Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Na Slováky nejspíše s Necidem

Sport

PRAHA - Konec výmluv, jde do tuhého. Fotbalová reprezentace dnes večer načne druhou polovinu kvalifikace a před horkým „federálním“ derby se Slovenskem v Praze na Letné musí mít jediný cíl. Vyhrát. Do složité situace ji dostala bezbranková remíza ve Slovinsku. Právě kvůli ní už nemá na výběr. „Je jasné, že pod větším tlakem budeme my,“ vytušil brankář Petr Čech.

Zleva Zdeněk Pospěch, Libor Sionko, Marek Suchý, Milan Baroš a Tomáš Necid na tréninku české fotbalové reprezentace, k němuž se hráči sešli 25. března v Praze. foto: Roman VondroušČTK

ON-LINE PŘENOS SLEDUJTE - ZDE! Již nyní můžete přispívat do diskuze pod ním svými názory a tipy.

Bod je málo, porážka může předčasně rozprášit sen o postupu na světový šampionát. Pokud totiž český tým klíčové utkání nezvládne, hrozí pád až na předposlední místo. Hned před San Marino.
„Naše skupina se zamotává, takže ani ztráta nebude znamenat konec. Ale už bychom museli všechna utkání vyhrát a v takové situaci být nechceme,“ dodal Čech, který jako kapitán zaskočí za vykartovaného Tomáše Ujfalušiho.

Rada povolal ještě Lafatu
Změn oproti sobotnímu utkání vMariboru však bude mnohem více. „Budou určitě v každé řadě,“ přiznal trenér Petr Rada. Ujfalušiho zřejmě ve stoperské dvojici nahradí Radoslav Kováč a v důsledku zranění Radka Šírla se do základní sestavy nejspíš protlačí i David Jarolím. „Je to jedna z variant,“ kýval hlavou český trenér.
Největší novinku však Rada chystá v útoku, Kvůli drobným zdravotním problémům Václava Svěrkoše už včera dodadečně nominoval jabloneckého střelce Davida Lafatu. I proto je zřejmé, že Milan Baroš dostane nového parťáka.

Anketa

Jak dopadne středeční federální derby?

Češi vyhrají. 96
Zápas skončí remízou. 49
Slováci překvapí a zvítězí. 121

Koho? Jako nejpravděpodobnější varianta se zdá Tomáš Necid, který si s Barošem zahrál už posledních dvanáct minut v Mariboru. „Hrajeme doma, takže budeme hrát na dva útočníky. A složení útoku bude jiné,“ potvrdil Rada.

Jeho tým čeká vyhecované utkání se soupeřem, který je pověstný tím, že ve vzájemných utkáních nedokáže unést tíhu zodpovědnosti. Komplex slovenských fotbalistů však tentokrát nemusí platit.

Zatímco Češi nastříleli v pěti zápasech pouze pět gólu, Slováci střílejí průměrně v utkání dvě branky a z gólů se radují každou pátou střelu. „Vždy jsme tak náročné zápasy zvládali, máme s nimi hodně zkušeností. Věřím, že to bude platit i tentokrát,“ uvedl odhodlaně Čech.

SVÉ ZNALOSTI O ČESKO-SLOVENSKÝCH BITVÁCH SI VYZKOUŠEJTE - ZDE!

Slováci mají za sebou sobotní debakl 0:4 v Anglii, ale v Praze si už od příletu dávají pečlivě záležet, aby na první pohled působili sebevědomým dojmem. „Slováci jsou určitě o stupeň lepší než Slovinci. Budou nebezpečnější,“ varoval záložník Libor Sionko.

Z posledních šesti zápasů se čtyřikrát radovali Češi, jen jednou Slováci. Co bude platit dnes?

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!