Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Radova poslední šance

Sport

  9:51
PRAHA - Za normálních okolností by se dnes proti Slovensku na hřišti „smažili“ především čeští fotbalisté, jenže neúspěch ve Slovinsku přiložil pod kotel jinému muži. Petru Radovi. Český trenér má zřejmě poslední šanci zachránit si svou pověst a dokázat, že na reprezentaci má.

Trenér Petr Rada hovoří s novináři před tréninkem české fotbalové reprezentace 24. března v Praze na Strahově. foto: Michal DoležalČTK

Taktikou svázaná a emocemi vyhecovaná bitva je k tomu ideální příležitostí. Co může rozhodnout, když českému týmu chybí Rosického genialita? Právě nečekaná taktika, chytře načasovaná změna stylu hry nebo geniální střídání. Radův „učitel“ Karel Brückner to uměl, ale Rada zatím působí dojmem, že nedával pozor.

Český trenér proto musí přestat pitvat, co si o něm kdo myslí, a začít řešit to podstatné: jak dát svému týmu konkrétní tvář, ukázat mu cestu, skoncovat s jeho ustrašeností.

Pokud se mu to dnes večer podaří, bude to dobrá zpráva. Trapas ze Slovinska i Radovy alibistické výmluvy však nesmí zakrýt. Recidiva totiž není vyloučena.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!