Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Radova poslední šance

Za normálních okolností by se dnes proti Slovensku na hřišti „smažili“ především čeští fotbalisté, jenže neúspěch ve Slovinsku přiložil pod kotel jinému muži. Petru Radovi. Český trenér má zřejmě poslední šanci zachránit si svou pověst a dokázat, že na reprezentaci má.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JP

1. 4. 2009 22:55
Nic to sice nevyřeší, ale ...

... Rada ven !!!  S naší současnou hráčskou základnou by asi nic nesvedl ani taťka Klapzuba, ale nevím, proč má být reprezentačním trenérem zrovna kedlubna, která působí dojmem, že má potíže i s vlastním podpisem.

0 0
možnosti

Pelé

1. 4. 2009 22:15
Pošlete toho bastarda do hajzlu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co se u Brücknera naučíš, s tím pohřbíš jakýkoli fotbal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

0 0
možnosti

Pamětník 2

1. 4. 2009 14:47
Radova poslední šance

Nejdůležitější je mít kvalitní hráče.Trenér je k tomu,aby je využil pokud možno tak,jak jsou zvyklí z oddílů.Improvizace a změna taktiky je to poslední,co trenér může udělat.Pokud to vyjde ,jedná se spíše o náhodu,když to nevyjde,ihned se ozývají hlasy,proč to neudělal jinak.Mluvit o pimadonách,touž vůbec ne.Problém,který vznikl je dán tím,že nemáme hráče,kteří jsou schopni opakovat výkony z oddílů a hlavně tahouny typu,Nedvěda,ale i Rosického.Hře nemá ,kdo vtisknout směr a někdy se mi zdá,že hráči při nejlepší snaze,hrají křečovitě a bázlivě.Myslím si,že pro náš fotbal nastává přechodná doba,kdy tahouni odcházejí a mladí je nahradit nejsou schopni.Pokud si někdo myslí,že ,když nedostanou příležitost nemohou nic ukázat,není argument.Je dost zarážející,že z naší úspěšné reprezentace do 21 let se až tolik hráčů neprosazuje.Rozeberou si je agenti a hráči místo dalšího růstu,sedí většinou na lavičkách i když velmi slavných klubů.Jsem toho názoru,že mladí hráči by měli být a hrát především doma,něco ukázat a potom odejít.Bohužel vidina slávy a hlavně peněz rozvoji mladíků hodně škodí.Kluby na druhou stranu potřebují peníze a hráčů se zbavují.Proto nejsem vždy přesvědčen,že vina je na trenérech.Svět již delší čas ovládají hráči z Afriky,kteří jsou levnější a navíc cílevědomější protože jim fotbal hodně pomáhá i ke zvyšování životní úrovně.

0 0
možnosti

andy

1. 4. 2009 22:28
Re: Radova poslední šance

zajimavy nazor, se kterym celkem souhlasim, ovsem ke kteremu mam i vyhrady. Alibicismus nema ani ve sportu, ani v normalnim zivote sanci na uspech. Je uzasnou pravdou, ze kazdy tym je zrcadlem sveho trenera. Pokud ma trener povahu nemastnou, neslanou, neferovou, alibistickou, kalkulujici, a uprednostnovaci, jeho hraci se rychle stanou jeho kopii. Stejne je tomu tak i v opacnem pripade. Trener, hlavne reprezentacni, je v prvni rade osoba, ktera ma inspirovat sve hrace, at uz svym jednanim, postojem, body language, nebojacnosti, a primosti. Hraci samotni, tak jak rikate, najednou nedokazi zmenit jejich jim vlastni styl hry - jde o to, o kolik se zvysi ci snizi intensita jejich hry. Je treba znat a odhadnout hierarchii v tymu, psychologicke prvky, ktere mohou fungovat u jednoho hrace ale stejny postup by udusil jineho hrace - to vse jsou dulezite vlastnosti, ktere vyborny trener musi mit. Byt fanatik, mit obrovskou chut vyhrat a poprat se s protivnikem, tim vsim se hraci daji "nakazit".

Chemie tymu hraje samozrejme velkou roli v uspesnosti, ovsem nechut odstranit hrace, ktery nema formu, jen proto, ze druhy, ktery by treba valel, by podle trenera nezapadl do muzstva. Ovsem hrat hrace, ktery je bud z formy a nebo se mu proste hrat nechce na plny pecky, jen dava falesny signal vsem ostatnim.

V NHL hraji hraci z drtive vetsiny ne kvuli penezum - ty jsou u nich jen plody jejich prace, ale proto, ze hokej miluji telem i dusi. Pro ne hrat v NHL je zalezitosti jejich vlastniho sebenaplneni a hrdosti. Detroit vyhradne hleda JEN hrace tohoto typu. Hrace, kteri netouzi po nicem jinem nez se rvat (v dobrem) na lede a dosahnout sance polibit Stanley Cup.

Maji nasi fotbalisti takovou mentalitu? Mel trener Rada takovou mentalitu, kdyz hral? Byl fanatik? Ma hrace fanatiky? Ne. Nechci malovat certa na zed, ale nemyslim, ze cesky tym v dnesni podobe to nekam dotahne.

0 0
možnosti

frank

1. 4. 2009 13:18
Autor se mýlí,

právě schopnost improvizace a reakce na vývoj zápasu změnou taktiky byla největší Brucknerovou slabinou a Rada se to neměl od koho naučit.

0 0
možnosti

Fanda

1. 4. 2009 11:18
Snad posledni zapas p.trenera Rady

Pokud by prohra znamenala odchod p. trenera Rady

tak radsi at prohrajeme

a vezme to konecne skutecny trener (proc ne zahranicni ? )  a da ty nase primadony do late - kdyz se Ti to nelibi, tak za repre nemusis hrat ....

Lepe tak nez zase delat na MS ostudu !! 

0 0
možnosti