Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Krejčíková v Dubaji na první titul ve dvouhře nedosáhla, ve finála padla s Muguruzaovou

Barbora Krejčíková podlehla Viktorii Azarenkové ve třech setech. foto: ČTK

Dubaj - Česká tenistka Barbora Krejčíková na turnaji v Dubaji první singlový titul v kariéře nezískala. Pětadvacetiletá deblová specialistka ve finále s bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou grandslamovou vítězkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska prohrála 6:7 a 3:6.
  18:52

Krejčíková dokázala Muguruzaové vzdorovat jen v prvním setu. V tie-breaku si dokonce vypracovala setbol, ale nakonec zkrácenou hru ztratila 6:8. V druhé sadě jako první neudržela podání a sedmadvacetiletá Španělka už výhodu nepustila. Na třetí pokus v roce 2021 oslavila finálové vítězství. Celkově získala devátou trofej.

Krejčíková, která má na kontě sedm titulů ve čtyřhře včetně dvou z grandslamů, tak stejně jako v prvním finále dvouhry v kariéře v roce 2017 v Norimberku neuspěla. Přesto si vylepšila dosavadní maximum ve světovém žebříčku, v němž se z 63. příčky posune na 36. místo. Nejvýše dosud byla devětapadesátá.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...