Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kriketistka dostala za sázení dvouletou podmínku. Buzerace, zní z Austrálie

Sport

  6:00
SYDNEY/PRAHA - Australskou sportovní veřejnost zaujal v posledních dnech případ kriketistky Angely Reakesové. Čtyřiadvacetileté hráčka Sydney dostala totiž dvouletý podmíněný zákaz činnosti za to, že si vsadila na finále letošního mistrovství světa v kriketu. Výše sázky? 4,36 libry, tedy asi 160 korun.

Kriketistka Angela Reakesová. foto: www.smh.com.au

Když sportovci sází sami na sebe, někdy dokonce na svou prohru, je to bez debat zavrženíhodné chování. Ale vsadit si tak nepatrnou částku na zápas kolegů a kamarádů ve finále mistrovství světa? Za to je dvouletý zákaz činnosti - i když podmíněný - jistě tvrdým postihem. „Buzerace, louskání oříšku velkou palicí,“ zní australskými sociálními sítěmi.

Kriketový zápas.

Reakesová, nastupující za tým ACT Meteors v nejvyšší australské ženské lize, si tento trest vyslechla od národní federace za porušení protikorupčního řádu. V něm se praví: „Kriketista má bezvýhradný zákaz přijímání sázek nebo sázení v jakékoliv spojitosti s kriketovým zápasem nebo turnajem“.

Před komisí se hráčka přiznala, že si vsadila devět australských dolarů (4,36 libry/160 korun) na „muže zápasu“ při finále MS 2015, kde se utkala její vlast proti Novému Zélandu „Angela si uvědomuje, že udělala obrovskou chybu,“ uvedl Iain Roy z vedení kriketového svazu.

I když většině kriketových fanoušků trest přijde nepřiměřeně tvrdý, Angela Reakesová jej přijala bez námitek a souhlasila dokonce s tím, že se zúčastní protikorupčního kurzu.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...