Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Krpálek zahájil přípravu. Posiluje, seká dříví a doufá, že nepřijde o vysněné ME v Praze

Sport

  13:52
Praha - Kontaktní sporty jako judo budou čekat na povolení ještě nějaký čas, riziko nákazy koronavirem je zde totiž vyšší, než u nekontaktních sportovních odvětví. Lukáš Krpálek začal přípravu v improvizovaných podmínkách na zahradě a doufá, že nepřijde o vytoužené mistrovství Evropy, které se má konat v Praze.

Lukáš Krpálek foto: instagram- Lukáš Krpálek

Judo není venkovní sport, takže olympijský šampion z Ria musí v přípravě nadále improvizovat, kondici si například udržuje sekáním dříví. „Cvičím doma, na zahradě. Posiluju každý den. Do toho dělám spoustu věcí na zahradě. Samozřejmě mi chybí trénink toho juda a myslím si, že hned tak kontaktní sport nespustí,“ komentoval úřadující mistr světa aktuální situaci.

Má pro postup vlády pochopení. „Jsme kontaktní sport a ten výkon je tam obrovský. Jsem rád, že se spustilo, že se může cvičit venku, může se chodit běhat, na kolo a tak,“ řekl.

Příští týden měl zápasit na mistrovství Evropy v Praze, ale kontinentální šampionát byl odložen, dokonce dvakrát. Aktuálně na termín na začátku listopadu. Vzhledem k situaci v Evropě není jisté, že se za více než půl roku v O2 Areně bude moci uskutečnit.

„Doufám, že všechno bude v pohodě, že se to vrátí do normálu. Že celá Evropa i celý svět bude fungovat normálně a že ta Evropa proběhne. Do poslední chvíle v to budu věřit. Byla by to pro mě taková odměna startovat na domácím šampionátu. Hrozně moc by mě mrzelo, kdyby ta Evropa byla zrušená,“ prohlásil devětadvacetiletý český reprezentant, jenž má z ME ve sbírce tři zlaté medaile.

Lukáš Krpálek
20. PROSINCE: KRPÁLEK SPORTOVCEM ROKU. Mnohé to překvapilo, kdekdo měl jiného...
Autoři: ,