Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kvitová v Carlsbadu prohrála čtvrtfinálové drama s Razzanovou

US Open

  7:13
CARLSBAD - Petra Kvitová vypadla na tenisovém turnaji v americkém Carlsbadu ve čtvrtfinále po velké bitvě s Virginií Razzanovou.

Petra Kvitová. foto: ČTK

Třetí nasazená hráčka nevyužila v rozhodujícím tie-breaku dva mečboly a za tři a půl hodiny prohrála 7:6, 5:7, 6:7. Třicetiletá francouzská držitelka divoké karty, která po zdravotních potížích vypadla z elitní stovky světového žebříčku, tak v bilanci vzájemných zápasů vyrovnala na 1:1.

Kvitová hned na úvod prohrála servis a její francouzská soupeřka podávala za stavu 5:4 na zisk setu. Jenže neuspěla a sadu se jí nepodařilo ukončit, ani když v tie-breaku vedla 6:5 a scházel jí poslední bod. Kvitová uhrála tři míče za sebou.

ČTĚTE TAKÉ:

V druhém dějství si obě tenistky držely podání až do 12. gamu, kdy Razzanová využila první brejkbol, který se jí naskytl. V deváté hře třetího setu pak měla Francouzka tři mečboly, ale Kvitová je odvrátila a třemi gamy v řadě otočila na 6:5.

Za tohoto stavu podávala na vítězství, ale Razzanová jí popáté v utkání sebrala servis a ve více než tříapůlhodinovém zápase si vynutila rozhodující tie-break. I v něm dramatické zvraty pokračovaly: Kvitová přišla o tříbodové vedení, následně sice dokázala odvrátit další mečbol, ale dva svoje nevyužila a Francouzka na pátý pokus zápas přece jen ukončila.

Na tvrdém povrchu v kalifornském Carlsbadu zahájila sedmá hráčka světového žebříčku Kvitová šňůru severoamerických turnajů před posledním grandslamem sezony US Open. Třiadvacetiletá tenistka má v plánu hrát ještě v Torontu, Cincinnati a New Havenu.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!