Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kvitová změní kondičního trenéra, po US Open ji povede Všetíček

US Open

  17:35aktualizováno  17:59
Petra Kvitová chystá změnu ve svém realizačním týmu změnu. Kondičního trenéra Kristiána Bajzu, s nímž se připravovala od loňského podzimu, nahradí Marek Všetíček. Jejich vzájemná spolupráce by měla začít po posledním letošním grandslamovém turnaji, US Open v New Yorku.

Česká tenistka Petra Kvitová foto: Reuters

"Jsem nadšená, že je Marek Všetíček mým novým trenérem a těším se na začátek naší spolupráce," vzkázala Petra Kvitová prostřednictvím sociální sítě Twitter. První společné tréninky by s Všetíčkem měla absolvovat po skončení newyorského grandslamu.

Kondiční trenér zatím novou výzvu obšírně komentovat nechtěl. "Na práci s hráčkou první světové desítky se těším, ale teď není víc, co bych k tomu řekl. Až budeme mít za sebou několik týdnů či měsíců, můžu říci více."

Více zde

Po letech tak bude mít Kvitová kompletně český trenérský tým. V minulosti spolupracovala s Jozefem Ivankem, který ji v roce 2011 nadšeně tleskal po triumfech ve Wimbledonu i na Turnaji mistryň. Od loňského podzimu se připravovala pod vedením dalšího Slováka - Kristiána Bajzy, který ji ale na turnajích nedoprovázel a nad její kondicí se začaly vznášet otazníky.

"S Kristiánem jsem se shodli na změně a až se vrátím z USA po US Open, tak začneme s Markem dřít se zaměřením na následující sezonu," přidala sedmá tenistka světa, která tento týden hraje na turnaji v kalifornském Carlsbadu.

Marek Všetíček je uznávaným odborníkem na kondici vrcholových sportovců, který v posledních letech spolupracuje zejména s Radkem Štěpánkem. A kondice 34letého tenisty je obdivuhodná.

Zapůsobí Všetíčkovy metody pozitivně i na Kvitovou?

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!