Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Kypr oslavuje hrdiny, kteří obstáli proti Němcům

Sport

  18:23
Nikósie/Berlín - Velké zklamání zavládlo v německém tisku po středeční remíze fotbalistů 1:1 na Kypru v kvalifikaci mistrovství Evropy 2008. Naproti tomu Kypřané chtějí své fotbalisty odměnit.

Nadšení Kypřané oslavují gól v německé síti foto: AFP

Překvapivá remíza 1:1 s Německem v kvalifikaci mistrovství Evropy možná bude mít pro kyperské fotbalisty cenu vítězství. Představitelé tamního svazu totiž uvažují o tom, že hráčům za zápas vyplatí prémie, které byly vypsány na výhru. Místo bonusu 750 liber za remízu by tak každý hráč z výběru Angelose Anastasiadise dostal dvojnásobek.

"Uvažujeme o extra bonusu, protože tento výsledek je pro kyperský fotbal velice důležitý. Takhle bychom mohli dát najevo, jak si toho ceníme," řekl předseda svazu Kostakis Kutsokomnis agentuře Reuters.

Kypřané, kteří se v příštím roce utkají ve skupině D i s českým týmem, ukončili zatím bezchybnou sérii německých fotbalistů pod vedením nového trenéra Joachima Löwa. V říjnu navíc překvapili i drtivým vítězstvím 5:2 nad Irskem. Kvalifikaci přitom zahájili vysokou porážkou 1:6 v Bratislavě.

Po dosavadní slávě přišel děs, píší Němci
Po sezoně, ve které Němci pořádali úspěšný světový šampionát a obsadili na něm třetí místo, jsou odsudky výpadku reprezentace velmi přísné. "Byli jsme úplně vyřízení," píše nejčtenější deník Bild. Hlavně brankář Timo Hildebrand prý neudělal ve svém prvním důležitém utkání v mužstvu dobrý dojem.

"Po pěti vítězstvích za sebou musel trenér Joachim Löw vyslechnout první pískot. Po dosavadní slávě poprvé přichází děs." Přesto ale má Bild radost, že ve skupině, kde se jako hlavní soupeři rýsují Češi, Němci vedou tabulku.

Löw vsadil na Odonkorovu rychlost, což se ukázalo jako chyba. Hráč byl vpředu i v defenzivě příliš hektický. Kloseho nový útočný partner Neuville zase nebyl vidět, napsal Bild.

"Německá jedenáctka zbrzdila," uvádí Financial Times Deutschland. "Udělala tak mrzutou tečku za úspěšným rokem světového šampionátu." I přes vydřenou remízu proti outsiderovi ale třetí tým z mistrovství světa převzal vedení ve skupině D. FTD si přesto posteskl, že Němci museli dostat v kvalifikaci za vyučenou právě před duelem s Čechy, který se odehraje 24. března v Praze.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!