Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ledecká se vrací na prkno a pokusí se na MS uspět: Už mi to chybí, snowboarďačka ve mně pláče

Ester Ledecká foto: Sport Invest

Rogla - Ester Ledecká se přes minimum odjetých závodů pokusí uspět na mistrovství světa ve snowboardingu. Olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně v paralelních disciplínách bude navazovat na svoji dominanci na prkně na šampionátu v Rogle, kde se jí nadmíru daří. Na mistrovství světa, které Slovinsko převzalo po Číně, bude v pondělí na pořadu paralelním obří slalom a o den později paralelní slalom.
  12:14

Ledecká v aktuální sezoně jela na snowboardu Světový pohár je jednou a v prosinci v Cortině d’Ampezzo ovládla paralelní obří slalom. Od té doby se věnovala lyžím a na mistrovství světa právě v Cortině dojela dvakrát těsně čtvrtá.

„Už mi to chybí, snowboarďačka ve mně pláče. Je čas se vrátit na jedno prkno,“ vysvětlila Ledecká v Itálii, proč vyrazí na šampionát na prkně, přestože za uplynulé dvě sezony absolvovala ve Světovém poháru dohromady jen tři závody.

Ester Ledecká
Ester Ledecká během své zlaté finálové jízdy.

Roli možná hrál nejspíše fakt, že se bude o medaile bojovat v oblíbené Rogle. Na svahu Jasa vyhrála Ledecká v roce 2014 první závod SP v kariéře a celkově na něm triumfovala v paralelním obřím slalomu pětkrát, naposledy před rokem. „Je to krásný kopec. Vždycky to tam umí perfektně připravit,“ prohlásila Ledecká.

Po sjezdařském šampionátu měla necelých čtrnáct dnů, aby se přeorientovala na snowboard. V minulosti mnohokrát ukázala, že to zvládá. Na trati se nechce ohlížet na soupeřky. „Budu se snažit zajet nejrychlejší jízdu a je jedno, kdo pojede vedle mě,“ řekla Ledecká.

MS na snowboardu se zúčastní po čtyřech letech. Předloni šampionát vynechala, protože kolidoval s lyžařským šampionátem. Naposledy jela v roce 2017 v Sierra Nevadě, kde slavila zlato v paralelním obřím slalomu a stříbro v paralelním slalomu, v němž je šampionkou z roku 2015 z Lachtalu.

K soupeřkám Ledecké patří vedoucí žena SP Ramona Hofmeisterová z Německa či její krajanky Selina Jörgová a Cheyenne Lochová. Nebezpečná může být dvojnásobná juniorská šampionka, sedmnáctiletá Ruska Sofia Nadyršinová.

Mezi muži předloni na MS v Park City získal obě zlata Rus Dmitrij Loginov a favoritem je z pozice lídra Světového poháru i letos.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...