Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ledecká skončila ve druhém sjezdu ve Val d'Isere sedmá, na upravené trase už žádný karambol nebyl

Ester Ledecká na lyžích foto: ČTK

Val d’Isere - Ester Ledecká byla ve druhém sjezdu Světového poháru ve francouzském Val d’Isere sedmá, o místo horší než v pátečním závodu. Popáté v kariéře vyhrála sjezd italská lyžařka Sofia Goggiaová.
  12:47

Ledecká startovala sedmá a solidně zvládla horní pasáž. V náročné spodní části udělala pár drobných chyb, jednou se jí levá ruka dostala za tělo, ale ztrácela jen mírně. Za olympijskou vítězkou Goggiaovou zaostala o 75 setin a po dojezdu byla třetí.

„Jízda byla dneska daleko odvážnější, agresivnější. Byly tam nějaké chybky, ale dobrý,“ chválil trenér Ledecké Tomáš Bank v České televizi.

Ze stupňů vítězů českou zimní univerzálku odsunula o chvíli později páteční vítězka Švýcarka Corinne Suterová, která skončila druhá o 24 setin za Goggiaovou. Před Ledeckou se poté ještě dostaly Rakušanka Ramona Siebenhoferová a Breezy Johnsonová z USA, která si zopakovala třetí místo.

Ledeckou ohrožovala Slovinka Ilka Štuhecová, která protnula cíl ve stejném čase. Dlouho se zdálo, že se česká dvojnásobná olympijská šampionka podělí o šesté místo, ale s třicítkou se dostala na čtvrtou příčku Norka Kajsa Vickhoffová Lieová a Ledecká se Štuhecovou o místo klesly.

Ester Ledecká na lyžích
Ester Ledecká na lyžích

Pořadatelé upravili branky okolo místa v závěru trati, kde v pátek spadlo pět sjezdařek. Tentokrát žádná z favoritek karambol neměla.

V hodnocení sjezdu jsou po dvou závodech v čele Goggiaová se Suterovou. Ledecká si připsala 40 a 36 bodů a je průběžně pátá. Celkové pořadí SP vede Slovenka Petra Vlhová, Ledecká si polepšila na 19. místo.

V neděli uzavře první blok rychlostních závodů žen v sezoně znovu ve Val d’Isere superobří slalom, který startuje v 11:00.

Autor: