Středa 5. června 2024, svátek má Dobroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lendl: Knedlíky a pivo mi nechybí

Bolí jej záda a zápěstí a tenisové míčky už netrefuje tak, jak by si přál. Pětačtyřicetiletý Ivan Lendl se včera objevil na skok v Praze při příležitosti otevření nového obchodu firmy Adidas v Jungmannově ulici. V exkluzivním rozhovoru, který poskytl třem českým deníkům, vypráví o svých pěti dcerách, zamilovaném golfu i o tom, proč raději nechce vlastnit klub NHL.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sev.Morava

12. 12. 2005 16:25
Sev.morava
Omyl  pánové .....Pan Ivan Lendl jen 3x taktně řekl ....asi nám hodně známé TV SPARTA a jiný připosraným televizím,že život se netočí jen kolem Práglu a jakési Spartě a to vám nevoní.  
0 0
možnosti

Marketa

10. 12. 2005 9:23
Vsem "zasvecenym" Cechum ...
K vykrikum typu "hlupaci typu Lendla" nemam co dodat. Proste nemam ...
Ovsem k vykrikum typu "ten jeho americkej prizvuk je trapnej" mam - narodila jsem se v Ostrave, studovala 5 let v Praze a vdala se do Krkonos. Ve svych 25ti letech mi nadavali vsichni, kamkoli jsem prijela-v Ostrave jsem mluvila "moc prazsky", v Praze jsem mluvila "moc kratce a divne", no a v Krkonosich-tam jsem mluvila "moc ostravsky". Kdyz jsem prijela do US a svou lamanou anglictinou jsem se snazila domluvit, uplne cizi lide me presvedcovali, ze moje anglictina je ok, ze mi v pohode rozumi. Vsichni- idi na ulici, v uradech, sousedi, ucitele ve skole-VSICHNI. Mne velice rychle doslo, ze se v teto uplne cizi zemi citim mnohem vic doma, nez kdekoli v Cesku za poslednich 10 let. Kdyz jsem po dvou letech prijela poprve zpatky "domu", tak jsem opet od kazdeho Cecha, se kterym jsem se setkala, dostala hned na zacatku vynadano, ze porad pouzivam "ok". A jiste, kritika meho americkeho prizvuku, se kterym se "vytahuju", to bylo nejbeznejsi tema hovoru. Marne jsem se omlouvala za "ok" a davala si seredne bacha, abych to uz vubec nevypustila z pusy, marne jsem se vsem snazila vysvetlit, ze svuj americky prizvuk vubec neslysim. Marne jsem se jim snazila vysvetlit, ze kdyz je nekdo 2 roky 24 hodin denne, 7 dni v tydnu obklopen anglictinou, tak zakonite se mu musi melodie a prizvuk jazyka dostat "pod kuzi". Vsechny moje pokusy byly marne. Kdyz jsem se z teto navstevy vratila, moji pratele v US se zajimali, jak jsem si dovolenou uzila. Vypravela jsem jim o svem zklamani s mou "zamerikanizovanou cestinou" - moji cesti pratele v US me utesovali - z toho si nic nedelej, oni proste nemaji tuseni, co to obnasi zit dlouhodobe v jine zemi.
Takze, vsichni vy, co kritizujete priserny/trapny/vychloubacny americky prizvuk Lendla -vy nemate tuseni, jak strasne moc nevite. Kdybyste aspon svou nevedomost tak hlasite nedavali najevo.
0 0
možnosti

Drak

13. 12. 2005 1:57
Re: Vsem "zasvecenym" Cechum ...
Z toho si nic nedelej, vypada to ze nejsi sama.
0 0
možnosti

bnfc

9. 12. 2005 15:27
Českým zaprděncům
Plivněte si na něj, blbečkové. Kdo z vás je tak dobrej ve svém oboru, jako on? I kdyby to byl blbej sport, jako u něj. Přízvuk měl už v osmdesátých letech, to asi většina z vás byla ještě na nočníku. Tehdy se mi to nelíbilo, teď už se tomu nedivím. Myslím, že si česky moc nepokecá, a když tak s lidmi, kteří žijí venku.
Jen mě překvapuje, že si sám nevzpomněl na to, že v prosinci 1980 hrál finále DC. Já byl tenkrát školní dítě, ale mikulášské finále s Itálií byl tehdy zážitek, který se mi každoročně v tuto dobu vybavuje. Asi to bylo významnější pro nás diváky, než pro sportovce samotné.
Na rozdíl od jiných sportovních "hvězd" z doby komunismu on skutečně něco dokázal. Jiní na svých tehdejších "úspěších" dnes stavějí funkcionářské kariéry, rudé knížky vyměnili za modré nebo méně rudé a jsou hluší, když jim někdo připomene, že jejich jméno figuruje na seznamech spolupracovníků StB. Lidé jako Lendl nebo Navrátilová to zapotřebí nemají.
0 0
možnosti

Doktor

8. 12. 2005 23:48
Dalsi chudak nacionalista
nemam pocit ze by Lendl byl vychloubacny hlupak naopak ma o cem hovorit. kdezto ty mily pozorovateli jsi dalsi nacionalistickej zavistivec kterej zrejme nekde v kanclu vydelava par penez na to aby se o vikendu dopravil na svoji zaprdenou chalupu s vlnitym plechem a hrabal se tam celej vikend v zahonu.
0 0
možnosti

Gejza

8. 12. 2005 23:17
Ivan Lendl je borec!
0 0
možnosti

Pozorovatel

8. 12. 2005 21:24
V Cesku nikdo o Lendla nestoji
Ze mu nechybi pivo, nam vubec nechybi vychloubacni hlupaci typu Lendl. Prosim nejezdete sem.
0 0
možnosti

phonner

8. 12. 2005 21:31
Re: V Cesku nikdo o Lendla nestoji
Opustíš-li mě, zahyneš ?
0 0
možnosti

phonner

8. 12. 2005 17:58
ivan lendl for prezident
ivan lendl by mohl být klidně po václavech havlovi a klausovi další český prezident. alespoň by ho znali v usa.
0 0
možnosti

Franta

8. 12. 2005 17:21
Lendl je jeden z mála...
chytrých a schopných lidí, který se nebál postavit na vlastní nohy. Dřel, dřel a zase dřel. A my mu vyčítáme, že zapomíná česky? Závidíme mu miliony dolarů? A co ještě umí naše "národní povaha?"
0 0
možnosti

NESOCAN

18. 12. 2005 2:41
Re: Lendl je jeden z mála...
znám jiné kteří mají více a za česko by vycedili krev,Lendl se pomalu stydí za to že je z česka
0 0
možnosti

Katka

8. 12. 2005 16:40
...
Spis je mi lito, ze ten rozhovor je udelany jako z rychliku.....ze jsem se vlastne o Ivanovi toho moc nedozvedela.....Spousta otazek o nicem, na to kratke odpovedi. Skoda.
0 0
možnosti

Honza

8. 12. 2005 15:36
Otec
Ahoj všichni, na Ivana jsem byl vždycky velmi hrdý, a mimo jiné, hrál super tenis. Před mnoha lety jsem seděl v kanclu vedle jeho otce Jirky Lendla. Nějak mi uniklo, co je s ním. Nevíte někdo, jestli žije? Jestli víte, napište v diskusi. Dík.
0 0
možnosti