Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Los Roland Garros: Berdycha čeká Nišioka, Kvitová jde na Erakovicovou

Roland Garros

  14:15aktualizováno  20:21
PRAHA - Tenista Tomáš Berdych se v prvním kole Roland Garros utká s devatenáctiletým Japoncem Jošihitem Nišiokou, který postoupil z kvalifikace. Petru Kvitovou čeká na úvod druhého grandslamu sezony Marina Erakovicová z Nového Zélandu. Páteční los v Paříži rozhodl i o tom, že už ve čtvrtfinále na sebe mohou narazit největší favorité dvouhry mužů - vítěz devíti ročníků antukového grandslamu Španěl Rafael Nadala a první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska.

Tomáš Berdych servíruje v semifinále madridského turnaje proti Rafaelu Nadalovi. foto: ČTK/AP

Berdych je poprvé na Roland Garros nasazen jako číslo čtyři a ocitl se v polovině pavouku společně se Švýcarem Rogerem Federerem, na kterého může narazit v semifinále. 

Jeho soupeřem ve čtvrtfinále by případně byl Japonec Kei Nišikori. Ve druhém kole může dojít na souboj českých daviscupových reprezentantů Berdycha s Radkem Štěpánkem, ten ale musí přejít v prvním kole přes Chorvata Ivana Dodiga.

Jiřímu Veselému los přisoudil třiadvacátého nasazeného Leonarda Mayera z Argentiny. Lukáš Rosol si zahraje se Švédem Eliasem Ymerem, jenž rovněž postoupil z kvalifikace.

Suverén pařížské antuky Nadal je letos kvůli propadu v žebříčku až šestý nasazený, a proto má před sebou náročnou cestu k desátému titulu. 

Rozčílený Murray se pustil do Rosola: Každý tě nenávidí, nikdo tě nemá rád

Začne sice proti Quentinu Halysovi z Francie, ale v osmifinále může hrát s Bulharem Grigorem Dimitrovem, nebo s krajanem Tommym Robredem.

A především už ve čtvrtfinále s rozjetým Djokovičem, který je letos ve formě a touží po prvním titulu z Roland Garros. Navíc v semifinále bude jednoho z nich případně čekat Brit Andy Murray, který také podává skvělé výkony.

Vítězka antukového turnaje v Madridu Kvitová se s Erakovicovou (82. v pořadí WTA) střetla čtyřikrát a vždy vyhrála. Naposledy loni právě na French Open. 

Ve čtvrtfinále by Kvitová mohla hrát s Karolínou Plíškovou a v semifinále se světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA, kterou jako jediná letos dokázala porazit. 

Williamsová v prvním kole nastoupí proti Andree Hlaváčkové, která jako jediná Češka zvládla všechna tři kvalifikační kola.

V pavouku dvouhry žen je jedenáct Češek. Mezi nasazenými jsou vedle čtyřky Kvitové a dvanáctky Plíškové ještě třináctka Lucie Šafářová, která má v prvním kole za soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, a dvaadvacítka Barbora Strýcová.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...