Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Sport

Senzační, ale ne dlouhodobý návrat. Šafářová si zahraje turnaj ve Francii

Lucie Šafářová hraje bekhend ve čtyřhře barážového utkání Fed Cupu s Kanadou v Prostějově. foto: Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Bez jakýchkoli indicií se náhle zjevila v pavouku turnaje ITF W25 ve francouzské Remeši, kde se představí ve dvouhře i čtyřhře. Lucie Šafářová po čtyřech letech znovu okusí ostré tenisové zápasy. Finalistka Roland Garros 2015 a bývalá světová pětka však informovala, že se jedná jen o jednorázový comeback a neplánuje startovat pravidelně.
  23:28

Šestatřicetiletá Šafářová začne malý podnik v Remeši, kam dostala divokou kartu, v úterý dopoledne proti o osmnáct let mladší domácí hráčce Yaroslavě Bartashevichové, která figuruje na konci osmé stovky pořadí. V ten samý den levoruká Češka nastoupí v deblu po boku své teprve sedmnáctileté neteře Emmy Dvořáčkové.

Na Instagramu v minulých dnech sdílela, že se nachází v Remeši i s dcerou Leontýnou a synem Oliverem, které má s hokejistou Tomášem Plekancem. Že by se však chystala zasáhnout do dění na tamním tenisovém turnaji, nenaznačovala.

NYC jsem vždy měla spojený s US Open a poprvé jsem ho zažila, jako turista s dětma. Není to město pro děti, ale najdou se tam pro ně fajn atrakce! Teď už jen sledujeme Us Open v tv a fandíme našim nadějím!
#summer #ftb #holidays

NYC tourists… with kids u explore very different stuff than adults only lol! It was still fun times! #summer #vacation #tbf

@tomasplekanec

1. září 2023 v 14:26, příspěvek archivován: 2. října 2023 v 22:31

Singl hrála naposledy v září 2018 v Quebecu, v deblu ještě zvládla Roland Garros 2019, načež ukončila kariéru a o pár měsíců později porodila dceru. Loni v květnu přivedla na svět syna.

Nedávno se na Instagramu pochlubila, jak s celou rodinou vyrazila do New Yorku na US Open. „Poprvé jsem ho zažila jako turista s dětma,“ napsala k fotkám.

Teď si pětinásobná šampionka grandslamové čtyřhry a vítězka sedmi turnajů WTA ve dvouhře někdejší umění alespoň trochu opráší. Pro server isport.cz prozradila, že plnohodnotný návrat nechystá, na kurtu se hlavně chtěla setkat s neteří a rozehrát se před turnajem legend, který ji zanedlouho čeká.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...